Şehit Ramazan Yıldırım'ın annesi hayatını kaybetti

Şehit Ramazan Yıldırım'ın annesi hayatını kaybetti

PKK'liler tarafından katledilen Şehit Ramazan Yıldırım'ın annesi Keser Yıldırım, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

PKK'liler tarafından 5 Mayıs 1992 tarihinde Kızıltepe'de camiye gittiği sırada katledilen Ramazan Yıldırım'ın annesi Keser Yıldrım (68), Mardin'de tedavi gördüğü özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden merhume Yıldırım, bir süredir Coronavirus tedavisi görüyordu. Yıldırım'ın cenazesi Ceylanpınar İlçe Şehir Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Ramazan Yıldırım kimdir?

27 Ağustos 1972 tarihinde Muş Malazgirt ilçesinde doğdu. İlkokulu Cengiz Topel ilköğretim okulunda bitirdi. 9 çocuklu ailenin en büyük oğluydu. 14 yaşından itibaren Yeşil Kubbe Camisi'nde Kur'an eğitimi gördü. 16 yaşında Hizbullah Cemaati ile tanıştı.

Şehid Ramazan, medrese ve camide İslami faaliyetlerde bulunarak, İslami eğitimler aldı. Namaza çok düşkün olan Ramazan, bütün vakit namazlarını camide kılar, pazartesi ve perşembe oruçlarını kaçırmazdı. Cami namaz saatleri dışında kapatılırken, o camiyi kapatmayıp İslami sohbetler yaparak, "Çocuklar bizim geleceğimizdir, davamızı omuzlayacak kişilerdir, kendimi Allah'ın dinine adadım ve bundan sonraki yaşantım İslam, Kur'an ve sünnet çerçevesinde olacaktır." diyordu.

Daha önce defalarca PKK tarafından ölümle tehdit edilen Ramazan, annesine hitaben "Anne eğer ben şehid olursam senin sahibin yüce Allah'tır" diyordu.

Ramazan, muhacir olarak bulunduğu Mardin'in Kızıltepe ilçesinde camiye gitmek istediği sırada Nusaybin yolu üzerinde bulunan Seyda Camii'in köşesine vardığında 2 PKK'li tarafından kendisine 19 el ateş edilmek suretiyle şehid edildi. Ramazan vurulduğu esnada şehadet parmağını kaldırdığı için avucuna da bir kurşun isabet etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.