Şehitkamil Belediyesinden kardeş Bismil Belediyesine ziyaret

Şehitkamil Belediyesinden kardeş Bismil Belediyesine ziyaret

Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "kardeş belediye" olarak ilan ettikleri Diyarbakır’ın Bismil ilçesini ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak için yanındaki bir grup teknik heyetle birlikte Diyarbakır’ın Bismil ilçesine ziyarette bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Bismil Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Turgay Gülenç’i ziyaret etti.

Şehitkamil Belediyesi ile Bismil Belediyesi arasında daha önceden imzalanan protokol ile "kardeş belediye" olduğunu hatırlatan Fadıloğlu, kardeş belediye olan Bismil Belediyesine her türlü desteği sunacaklarını ifade etti.

İlk olarak yapımı devam eden Bismil Dicle Nehri ıslah çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Fadıloğlu,  İbrahim Oruç Parkı’ndaki incelemelerden sonra eski tekel binasına giderek buranın nasıl değerlendireceği hakkında fikir-alışverişinde bulundu.

Fadıloğlu ile Kaymakam Gülenç, daha sonra Aile Destek Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kursları ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya gelerek, SODES kapsamındaki dikim atölyesini de ziyaret ederek çalışanlarla bir süre sohbet etti.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Kaymakam Turgay Gülenç, Bismil Belediyesi olarak Şehitkamil Belediyesinin bilgi ve birikiminden faydalanmak istediklerini söyledi.

Gülenç, "Kardeş şehir uygulamasında teknoloji, teknik adam, proje ve imkanlar bakımından da daha elverişli konuma sahip olan belediyelerin, biraz daha az imkanı olan belediyelerle kardeş ilan edilerek proje ya da varlıkta teknik eleman imkanında karşılıklı alışveriş desteğinde bulunmaları amaçlanıyor. Bu nedenle de Şehitkamil Belediyesi ve Bismil Belediyesi ‘kardeş’ ilan edildi. Şehitkamil Belediyesi, oturmuş, kurumsallaşmış bir belediye. Bu bakımdan teçhizat olarak ve aynı zamanda yetişmiş teknik eleman açısından da zengin bir ilçemiz olduğunu biliyoruz. Bu durumdan faydalanmak istiyoruz." dedi.

"Kardeş Belediyemiz ile önemli projeler hayata geçireceğiz"

Ziyarette değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, kardeş belediye olan Bismil Belediyesine her türlü desteği sunacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şehitkamil Belediyesi olarak birçok konuda iyi bir tecrübe edindik. Kardeş ilçemize bu tecrübemizi aktararak Bismil’i daha yaşanılabilir bir ilçe haline getireceğiz. Ortak çalışmalarımız devam edecek. Bugün, ilçemizde çeşitli yerleri gezerek fikirlerimizi paylaştık. Kardeş Belediyemiz ile önemli projeler hayata geçireceğiz. Bu projelerden de ilçe halkımız faydalanacak."ifadelerini kullandı.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler