Selefiler Tunus hükümetini tehdit etti

Selefiler Tunus hükümetini tehdit etti

Tunus’taki selefi bir grup, iktidardaki Nahda partisini uyararak hükümeti devirmekle tehdit etti.

Tunus’taki selefi bir grup, iktidardaki Nahda partisini uyararak hükümeti devirmekle tehdit etti.

Ensaru’ş- Şeria adlı selefi grubun lideri Ebu Iyad, liderliğini Raşid el-Gannuşi’nin yaptığı iktidardaki Nahda partisini uyararak hükümeti devirmekle tehdit etti.

Geçtiğimiz eylül ayındaki ABD elçiliğine saldırıdan bu yana gizlenen Ebu Iyad, facebook aracılığıyla yayımladığı mesajında Başbakan Ali el-Arid’i hedef alıp Nahda partisini uyararak “Nahda içindeki akıllı insanları uyarıyoruz; tabi eğer hala akıllı birisi varsa... Bu hasta adamınızı durdurun; aksi takdirde o bizim saldırılarımızın hedefi olacak ve onu devireceğiz” dedi.

Tunus’un Nahda partisi üyesi Başbakanı Ali el-Arid, içişleri bakanlığı yaptığı dönemde Fransız Le Monde gazetesine verdiği demecinde Tunus’taki şiddet ve silah kaçakçılığı olaylarında Ebu Iyad’ın rolünün olduğunu söylemişti.

Tunus hükümeti, geçtiğimiz eylül ayında Amerikan büyükelçiliğine yapılan saldırının ardından el-Kaide ile bağlantılı oldukları suçlamasıyla bazı gruplara yönelik operasyonlar yapmıştı.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı operasyonlarda çok sayıda silahlı selefi militanı tutukladığını açıklayan Tunus yönetimi, muhalif solcu lider Şükrü Belaid’in öldürülmesinden de selefi grupları sorumlu tutuyor.

ydh

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.