Şemdinli'de çığ düşmesi sonucu 1 asker hayatını kaybetti

Şemdinli'de çığ düşmesi sonucu 1 asker hayatını kaybetti

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde kar nedeniyle kapanan yolun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu bir asker hayatını kaybetti, diğer askere ulaşma çalışmaları sürüyor.

Hakkari Valiliği, Şemdinli Bölgesinde bulunan Mirgesav Üs Bölgesinin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yol açma çalışması yapan askeri iş makinası üzerine dün saat 17.30 sularında çığ düştüğünü açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, çığ düşmesi sonucu 2 askerin çığ altında kaldığı belirtildi.

Açıklamada, "Olay yerine bölgede bulunan Hudut Birliklerimiz, Hakkari JAK Timi ve AFAD personelimiz hızla intikal etmiş ve saat 20.30’da bir personelimiz ağır yaralı olarak kurtarılmış, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur." denildi.

Açıklamada, "Şu an itibariyle olay yerinde Hakkari Valisi İdris Akbıyık koordinasyonunda Hakkari AFAD Ekibi, Van AFAD Ekibi, Erzurum AFAD Ekibi, bir Hakkari JAK Timi olmak üzere toplam 37 uzman personel, Hudut Birlikleri ve Jandarma Komando Birlikleri tarafından çığ altında kalan diğer personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir." İfadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı da çığ düşmesi sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini, diğer personeli arama çalışmalarının sürdüğünü doğrulayarak başsağlığında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler