Şemdinli'de karakola bombalı araçla saldırı

Şemdinli'de karakola bombalı araçla saldırı

Hakkari Valisi Cüneyt Toprak, Şemdinli'deki terör saldırısında 9 asker ile 8 sivil'in şehit olduğunu 27 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hakkari Valisi Cüneyt Toprak saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, bombalı araçla yapılan saldırıda 9 asker ile 8 sivilin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 9 askerimiz şehit olurken, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti" dedi.

Toprak, "Şu anda 9 askerimiz şehit, 8 sivil vatandaşımız ile birlikte 17 kaybımız var maalesef. 27 de yaralımız var. Yol kontrol noktasında bir kamyonete yüklü yaklaşık 4-5 tona yakın patlayıcıyı patlattılar. Şu anda olay yerindeyim. Operasyonlarımız havadan ve karadan devam ediyor" dedi.

Bu sabah Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, PKK'liler bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Meydana gelen şiddetli patlamanın ardından olay yerinde 10-15 metre genişliğinde 6-7 metre derinliğinde çukur oluşurken, yol trafiğe kapandı.

TSK ise daha önce yaptığı açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 9 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından olayla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler