"Şevval orucu kişiyi Allah'a yaklaştırır"

"Şevval orucu kişiyi Allah'a yaklaştırır"

Ramazan ayından sonra 6 gün tutulan Şevval orucunun önemi üzerinde duran âlimler, peygamberimizin sünneti olan bu orucu tutmanın büyük sevap kazanmaya vesile olduğunu söylediler.

DİYARBAKIR- Ramazan ayını oruç, Kur’an ve teravihlerle değerlendiren Müslümanlar, kazandıkları manevi atmosferi devam ettirebilmek için Kameri aylardan olan Şevval ayında 6 günlük sünnet orucunu tutmaya özen gösteriyor.

Halkla Dayanışma, Yardımlaşma ve Hizmet Derneği (Hizmet-Der) gönüllü üyesi Resul Topdemir, İLKHA’ya yaptığı değerlendirmede, Peygamber Efendimizin önem verdiği Şevval Orucunun büyük sevaplar kazanmaya vesile olabileceğini söyledi.

“Resulullah Şevval ayında 6 gün oruç tutmuştur”

Şevval Orucunun Ramazan Bayramı’nın ikinci gününden şevval ayının bitimine kadar tutulabileceğini aktaran Topdemir Hoca, “Hz. Peygamber, ‘Kim Ramazan ayında 30 gün oruç tutar, Şevval ayında da 6 gün oruç tutarsa o yılı tamamıyla oruçlu geçirmiş gibi olur.’ demiştir. Şevval ayındaki sünnet olan bu orucun çok ehemmiyeti vardır. Resulullah, bu ayda 6 gün oruç tuttuğu için biz Müslümanlar için bu ay önemlidir. Bu oruç, peş peşe ya da ara verilerek tutulabilir.” dedi.

Sünnetlerin her zaman ihya edilmesinin önemi

Peygamberimizin sünnetini ihya etmenin önemli olduğunu söyleyen Topdemir, sünneti sadece Şevval ayında tutulan oruçlarla değil her zaman ihya etmek gerektiğine değindi.

“Allah’a yaklaşmak için sünnetleri uygulamak gerekir”

Allah’a yakınlaşmak isteyen kişilerin sünnetlere önem vermesi gerektiğini ifade eden Topdemir daha sonra, “Sadece Şevval ayında değil, her zaman Resulullahın sünnetini ihya etmemiz gerekir. Hazreti Resulullahın, ‘Kim Allah’a yaklaşmak istiyorsa sünnetlerimi ihya etsin.’ diye bir hadisi var. Nafileler insanları Allaha yaklaştırır.  Allah’a yaklaşmak için sünnetleri uygulamak iyidir. Her Müslüman bir halifelik vazifesi görüyor. Bizde Resulullahın sünnetlerini ihya ettiğimiz zaman onun halifeleri alacağız.” İfadelerini kaydetti. (Hamza Adiyaman / Hüseyin İçli – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.