Şeyh Abdülkerim Çevik’i kim neden vurdu?

Şeyh Abdülkerim Çevik’i kim neden vurdu?

Bu sabah saatlerinde katledilen bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik cinayetiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Merhum Nakşibendî Şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden olan Şeyh Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Şeyh Çevik, bu sabah saat 10.30 sıralarında, Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesi Şeyh Hafit Kur'an kursunda saldırıya uğradı.

Saldırganlar, araçla olay yerinden kaçtı

Alınan bilgiye göre bir araçla Şeyh Hafit Kur'an Kursu'na gelen 4 kişi, Şeyh Çevik'le görüşmek istediklerini belirtti.

O esnada bir öğrencisine ders veren Çevik'in yanına gelen saldırganlar, Şeyh ile yalnız görüşmek istediklerini belirterek ders alan öğrenciyi dışarı çıkardı.

Saldırganlar, içeride Şeyh Çevik'i hedef aldı. Çevik'i başından ve göğsünden vuran saldırganlar, daha sonra geldikleri araçla hızla olay yerinden kaçtı.

Yakınları, talebeleri ve sevenleri hastane önüne akın etti

Saldırıda ağır yaralanan Çevik, kaldırıldığı Güroymak Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şeyh Çevik'in saldırıya uğradığını duyan yakınları, talebeleri ve sevenleri hastane önüne akın etti.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar da hastaneye giderek olay hakkında bilgi aldı. Vali Çağatay olay ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Şeyh Çevik'e ateş ettiği öne sürülen Y.Ş. gözaltına alındı

Olayın ardından Şeyh Çevik'e ateş ettiği öne sürülen Y.Ş. gözaltına alındı. Y.Ş'nin üzerinde 3 ruhsatsız silah bulunduğu öğrenildi.

Güroymak Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, cinayetle ilgisi bulunan diğer zanlıları yakalama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Defin işlemleri bugün akşam namazından sonra gerçekleştirilecek

Şeyh Abdülkerim Çevik cinayeti zanlılarının, daha önce bir konuda arabulucu olması için Şeyh'e müracaat ettikleri, alınan kararı beğenmedikleri ve bu nedenle cinayeti işledikleri öne sürüldü.

Öte yandan Şeyh Çevik'in cenazesinin, akşam namazının ardından Erentepe Mahallesi'nde bulunan aile kabristanına defnedileceği öğrenildi.

İLKHA


Şeyh Abdülkerim Çevik cinayetiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler