Shimon Peres'ten Sözde Alimlere Teşekkür!

Shimon Peres'ten Sözde Alimlere Teşekkür!

Siyonist rejim cumhurbaşkanı Peres, Fransa ziyareti sırasında değişik İslam ülkelerinden bazı imamlarla görüşerek onlara teşekkür etti

Siyonist rejim cumhurbaşkanı Shimon Peres, Fransa’ya yaptığı ziyaret sırasında değişik İslam ülkelerinden bazı imamlarla görüşerek onlara teşekkür etti.

Mısır, Fas, Senegal ve diğer Arap ülkelerinden olan imamlarla görüşen Shimon Peres, bu imamların İsrail’e verdiği destekten, İsraillilerin öldürülmesini “terör” olarak tanımlamalarından ve ılımlı görüşlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Peres imamlarla görüşmesinde “her kim Yahudilerin öldürülmesinden sorumlu ise, onlar terörün çirkin yüzünü gösterdiler. Sizin sözleriniz ise barış yolunu gösteriyor. Sizler bizim gibi barış peşinde olan bir İslam’ın liderlerisiniz. Sizin konuşmalarınızdan oldukça memnunluk duydum. Gelişinizden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. Bu yolda sizi kendime kardeş olarak görüyorum. Dünyanın bütün milletleri için, İsrailliler ve Filistinliler için, dünya barışı için birlikte çalışacağız” dedi.

Shimon Peres ile görüşen İmamlardan Fransa İmamlar Konferansı Birliği başkanı Şalğaumi Peres’in konuşmalarına destek vererek “biz burada siz Yahudi kardeşlerimize hepimizin terör kurbanları olduğumuzu, terör tarafından incindiğimizi ve barışa olan ümidimizi belirtiyoruz. Biz müminlere bir insanın hayatının mukaddes beldelerden de kutsal olduğunu öğretiyoruz. Bize göre bir insanın hayatı Mekke’den, Vatikan’dan, Kudüs’ten daha kutsaldır” dedi.

KUDÜS HABER

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum