Şiiri ezberlemekle birlikte şiirin özünü yaşamak gerek

Şiiri ezberlemekle birlikte şiirin özünü yaşamak gerek

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Birecik Kaymakamlığı ve Birecik Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen 5. Kitap Fuarının açılışı gerçekleştirdi.

Fuarda yer alan kitapları inceleyen Vali Tuna, fuarı gezen gençlere de bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Fuar açılışının ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından 18 Mart Haftası dolayısıyla başlatılan Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirini ezberleme yarışmasının ödül törenine geçildi.

Şiiri ezberleyen 257 öğrenciye çeyrek altın hediye edildiği programda, Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri, en güzel okuyan Emine Yiğit tarafından seslendirildi.

Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Tuna, il genelinde 3 bin 800 öğrencinin bu şiiri ezberlediğini kaydetti. Şiiri ezberleyen çocukların ödülü hak ettiğini sözlerine ekleyen Tuna, şiiri ezberlemekle birlikte şiirin özünü yaşamak gerektiğini belirtti.

Konuşmasına devam eden Tuna, şunları söyledi: “Çanakkale şehitlerinin bizden beklediği çok çalışmamız ve onların yarım bıraktığı işi tamamlamaktır. Yani ülkemizi bilimde ve teknolojide dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak için çalışacağız. Birileri insanlığa ve dünyaya zarar vermeye çalışırken biz onlara engel olmak için çalışacağız. Bize bugünlerimizi armağan eden şehitlerimizi şükranla yâd ediyoruz.”

Konuşmaların ardından yarışmada “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri ezberleyen 257 öğrenciye çeyrek altın hediye edildi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.