Siirt Baykan Atabağı Beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Siirt Baykan Atabağı Beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Atabağı Beldesi'nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Hz. Peygamber'in adaletine teslim olunması halinde kurtuluşa erileceğini dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Atabağı (Comaniye) Beldesi'nde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Atabey İlköğretim Okulu avlusunda düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Siirt Başkanı Behçet Sevgili, bölgenin kanaat önderleri, ve çok sayıda davetli katıldı.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen etkinlik, Molla Resul Akdeniz'in Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Hidayet İlahi Grubu Mevlid-i Şerif okudu.

İttihad'ul Ulema üyesi Molla Kerbela Şanlı, programda yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'in adil vasfına dikkat çekti.

Hz. Muhammed'in, kendisine daha peygamberlik vazifesi verilmeden adil bir düzen için çabaladığını belirten Şanlı, Hilfü'l-Fudûl cemiyetini örnek verdi.

Şanlı, "Ebu Cehil, Mekke'ye gelen bir tüccarın malına zorla el koymuştu. Çaresiz adam, uğradığı haksızlığa karşı Mekkelilerden yardım istedi. Ona Hz. Muhammed'e gitmesi ve ondan yardım istemesi söylendi. Zira Peygamberimizin Hilfü'l-Fudûl üyesi olduğu ve haksızlıklara karşı hassas olduğu Mekke'de herkes tarafından biliniyordu. Peygamberimize gelerek durumunu anlatan adam ondan kendisine yardımcı olmasını istedi. Hz. Peygamber de Ebu Cehil'in evine giderek ona adamın mallarını geri vermesini söyledi. Ebu Cehil şaşkın bir vaziyette hiçbir itirazda bulunmadı ve tüccardan gasp ettiği malları ona iade etti. Buradan da anlaşılıyor ki adaletin yeryüzündeki temsilcisi Hz. Muhammed'dir." dedi.

"Kurtuluş Hz. Muhammed'dedir"

"Bizler O'nun (sav) adaletine teslim olursak feraha ereriz." diyen Şanlı, "İnsanlığın kurtuluşu ne Ebu Cehillerde ne komünistlerde ne Amerika'da ne Rusya'dadır. İnsanlığın kurtuluşu Hz. Muhammed'dedir. Efendimiz, hiçbir zaman ashabının önünde kibirlenmemiştir. Bir gün çarşıda dolaşırken adamın biri onun elini öpmek için eğilmişti. Lakin efendimiz kendisinin bir beşer olduğunu belirtmiş ve izin vermemişti. Allah bizleri Resulüne uyan ve itaat eden kullarından eylesin." ifadelerini kullandı.

Kız ve erkek çocukların seslendirdiği ilahilerin ardından Meryem Tetik ve Fatma Güngör’ün okudukları "Kırk Yaşındasın" şiiri katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Program, yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler