Siirt Baykan'da 14 kaçak göçmen yakalandı

Siirt Baykan'da 14 kaçak göçmen yakalandı

Siirt'in Baykan ilçesinde Türkiye'ye yasa dışı yollarla girdikleri tespit edilen 14 kaçak göçmen yakalandı.

Siirt'in Baykan ilçesinde yapılan yol kontrollerinde Bitlis-Diyarbakır istikametinde seyreden bir otobüste 14 kaçak göçmen yakalandı.

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada “Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, Bitlis ilinden Diyarbakır iline göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi elde edilmiş olup, söz konusu göçmenlerin yakalanması maksadıyla Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Baykan İlçe girişinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde; Bitlis ilinden Diyarbakır ili istikametine doğru seyir halindeki yolcu otobüsünde yapılan kontrolde, yasadışı yollardan yurda giriş yaptıkları tespit edilen (11) Afganistan, 1’i kadın  3’ü Pakistan vatandaşı olmak üzere toplam (14) yasadışı göçmen ile bu şahıslara organizatörlük yaptığı değerlendirilen M.B.K ve Z.Ş olmak üzere 2 şüpheli yakalanmıştır." denildi.

Açıklamada, göçmenleri taşıyan yolcu otobüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği toplam 559 TL ve Yasadışı göçmenlere 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca toplam 40 bin 166 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi. 

Söz konusu otobüste yapılan detaylı kontrolde de otobüsün yolcu koltuğu altında çanta içerisinde saklanmış (699) paket Bandrolsüz kaçak sigara ele geçirilmiş, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen Z.K. ve H.A. isimli (2) organizatör oldukları değerlendirilen (2) şüpheli hakkında soruşturma işlemi başlatıldı. Yakalanan yabancı uyruklu şahıslar ise işlemlerinin tamamlanmasına müteakip, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.