​Siirt Belediyesi: Eksik gösterilen 4 milyon TL HDP dönemine ait

​Siirt Belediyesi: Eksik gösterilen 4 milyon TL HDP dönemine ait

​Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hacıbektaşoğlu, "belediye alacaklarının 4 milyon TL eksik gösterildiği" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, belediyeye ilişkin 2019 yılı Sayıştay denetim raporunu açıklayan Sayıştay Başkanlığının, tahsil edilmeyen alacakların muhasebeleştirilmemesi nedeniyle belediye alacaklarının 4 milyon TL eksik gösterildiği yönünde bir haber yapıldığını hatırlattı.

Hacıbektaşoğlu, eksik gösterilen 4 milyon TL'nin 2019 yılında HDP’li belediyeye ait olduğunu; mevcut belediye yönetimine ait olmadığını bildirdi.

Kamuya olan ertelenmiş veya taksitlendirilmiş borçlar hesabının kullanılmaması da HDP dönemine ait

Hacıbektaşoğlu, "Sosyal medya paylaşımlarında geçen 'Kredi kartı ile tahsil edilen bazı alacakların tahsilat tutarlarının banka hesabına kaydedilmesi gerekirken Belediyenin vergi borcuna mahsuben tahsilat kaydı yapılması, bilgisayar yazılımları için amortisman ayrılmaması, avukatlık vekalet ücretlerinden yapılan vergi kesintilerinin ödenecek vergi ve fonlar hesabında takip edilmemesi, kamuya olan ertelenmiş veya taksitlendirilmiş borçlar hesabının kullanılmaması, sosyal denge sözleşmesinde mevzuatta belirlenen tavan tutarın üzerinden sosyal denge tazminat tutarının belirlenmesi, sosyal denge sözleşmesine sözleşme konusu dışında hükümler konulması, otopark gelirlerinin vadeli banka hesabında takip edilmemesi ve işçilere yıllık ücretli izinlerinin kanuna uygun olarak kullandırılmaması' ibareleri yine 2019 yılında, HDP’li Belediye döneminde meydana gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Bahse konu haberin İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinin mevcut yönetimiyle bir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Hacıbektaşoğlu , Sayıştay Başkanlığı raporunun tamamen 2019 yılında yönetimde olan HDP’li Belediye yönetimi döneminde yapılan iş ve işlemler olduğunu kaydetti.

Hacıbektaşoğlu, "Ayrıca, 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporuna ait tespit edilen bulgular, mevcut Belediye yönetimi tarafından 13 Temmuz 2020 tarihinde Sayıştay Başkanlığına sunulan cevap raporunda eksiklikleri de giderdiğimiz Sayıştay izleme raporunda mevcuttur." ifadesine yer verdi.

Hacıbektaşoğlu açıklama doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme odaklı hizmet anlayışı ile belediyeden bilgi alınmadan yapılan bu tür yayınların, basın yayın ahlakı ile bağdaşmadığını belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.