Siirt Belediyesi yurt sorunu yaşayan öğrencileri misafir ediyor

Siirt Belediyesi yurt sorunu yaşayan öğrencileri misafir ediyor

​Siirt Belediyesi, kentte kalacak yurt ve ev sorunu yaşayan öğrencilerin barınma sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığı çalışma sürüyor.

KYK yurtlarına öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin devam etmesi, yer sorunu yaşayan ve kalacak yeri olmayan üniversite öğrencilerine, Siirt Belediyesi el uzattı. Öğrenciler, Belediye tarafından yurt ve misafirhanelere yerleştirilmeye başlandı.

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne 24 Eylül-4-Ekim 2021 tarihleri arasında toplam 338 öğrenci başvuruda bulundu.

Başvuru yapan 121’i kız, 47’si erkek öğrenci olmak üzere toplamda 168 öğrenci kentteki çeşitli yurtlara ve misafirhanelere yerleştirildi.

Belediyeye başvuru yapan toplam 338 öğrenciden 170 öğrenci önümüzdeki günlerde Siirt’e geleceği belirtildi.

Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada, Kalıcı barınma yeri olmayan üniversite öğrencilerini, yurt ve misafirhanelere geçici bir süreyle misafir etmeye devam edileceğiz. Ülkemizin geleceğini inşa edecek öğrenci kardeşlerimize Belediye olarak, yurt ve barınma konusunda her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler başvurularını bereye yapacak?

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne, 0535 016 05 44 numaralı Whatsapp hattı ve 444 56 25 numaralı iletişim hatları üzerinden yapabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.