Siirt Belediyesine icra

Siirt Belediyesine icra

Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak tanınan Fadıl Akgündüz, kendi imkânlarıyla yaptıracağını belirttiği Siirt Belediyesi hizmet binasının kalan 5,5 milyon liralık borcunu ödemeyince, binayı yapan firma tarafından belediyeye icra takibi başlatıldı.

Fadıl Akgündüz, 2012 yılında BDP Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile görüşerek, kendi imkânlarıyla hizmet binası yapacağını açıkladı.

2014 yılında hizmet binasını tamamlayan firma, Siirt Belediyesi aracılığıyla ödemeyi Akgündüz'den almak için anlaşma yaptı. Bugüne kadar Akgündüz'den yaklaşık 7 milyon lira ödeme alan firma, kalan yaklaşık 5,5 milyon lira tutarındaki ödemeyi alamayınca Siirt Belediyesi'ne icra işlemi başlattı.

Müteahhit firma yetkilileri, Siirt Belediyesi hizmet binası inşaat bedelinin, Fadıl Akgündüz tarafından yapılmamasından dolayı alacakları için Siirt Belediyesi'ne icra takibi başlattıklarını açıkladı.

Akgündüz'den uzun zamandır ödeme alamadığı için mağdur olduğunu belirten firma yetkilisi Altan Akhan, "Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz, Siirt girişinde bulunan arsalarına kısa süre önce özel imar aldı. Siirt Belediyesi, hizmet binasına kavuştu ancak biz ödeme alamadık, mağduruz. Bu aşamada ödeme yapılmaması durumda icra uygulaması yapmak zorunda kalacağız ve belediye binasındaki ekipmanları haciz yolu ile sökmek zorunda kalacağız." dedi

 "HDP'li Siirt Belediyesi'nden icra haberine ilişkin açıklama Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahsi geçen icra dosyasıyla ilgili olarak, Gaziantep İcra Müdürlüğü'nün 2019/44105 esas sayılı dosyasının ödeme emri 3 Nisan 2019 tarihinde belediye başkanlığımıza tebliğ edilmiştir. Bunun üzerine avukatlarımız aracılığıyla icra dosyasına itiraz edilmiş olup icra takip dosyası durmuştur. Ayrıca yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda belediye başkanlığımız ile icra dosyasının alacaklısı olan, Altan Akhan arasında herhangi bir eser veya yapım sözleşmesi olmayıp belediye başkanlığımızdan da herhangi bir alacağı da bulunmamaktadır." denildi.

Belediye hizmet binasının yapımı ile ilgili olarak Siirt Belediye Başkanlığınca alınan 2 Temmuz 2012 tarih ve 108 no'lu meclis kararına vurgu yapılan açıklamanın devamında:

"Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Fadıl Akgündüz sahibi olduğu Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılacak olan hizmet binasını Siirt Belediyesi'ne bağış olarak kabul edilmiştir. Ayrıca Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi hibe yolu ile yapmayı kabul etmiştir. Belirtmiş olduğumuz gibi Siirt Belediye Başkanlığı ile icra dosyası alacaklısı olan Altan Akhan arasında herhangi bir alacak veya yapım ihale sözleşmesi bulunmamaktadır. Belirtilen haber asılsız olup hiçbir doğruluk payı yoktur." ifadelerine yer verildi.

İLKHA


HDP Siirt Belediyesine icra

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler