Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden duyuru

Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden duyuru

Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Coronavirus salgını nedeniyle faaliyetlerini durdurma kararı alan işyerleri ile ilgili olarak "Kısa Çalışma Ödeneği" destek sisteminin devreye gireceğini duyurdu.

Siirt İŞKUR tarafından yapılan duyuruda, "Bütün dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını milyonlarca insanın sağlığını tehdit ederken bir yandan da ekonomileri de durma noktasına getirmiştir. Bu salgının ülkemiz ekonomisi üzerinde de birtakım etkileri olmuştur. Birçok işletmenin faaliyeti salgının yayılmasını önlemek amacıyla durdurulmuş, birçok işletmenin faaliyeti durma noktasına gelmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yapılan duyuruda, "Bu amansız salgının ekonomik etkilerini en az zararla atlatmak, işten çıkarmaların önüne geçmek amacıyla İŞKUR tarafından 'Kısa Çalışma Ödeneği' adı altında işverenlerimize yönelik bir destek sistemi getirilmiştir. Bu sistemde amaç, kararnamelerle kapatılan veya faaliyeti azalan işletmelerde sigortalı çalışanların. Gerekli şartları taşımaları halinde ücretlerinin yüzde 60'ını (Asgari ücreti geçmemek üzere) üç ay boyunca ödeyerek işverene destek olmaktır." bilgisine yer verildi.

İŞKUR duyurusunda, "Bu süreçte Siirt ilimizde bugüne kadar 200'ün üstünde işveren İŞKUR İl Müdürlüğüne elektronik ortamda başvuruda bulunmuştur. Başvurusu kabul edilen işletmelerden bazı belge ve bilgileri elektronik ortamda göndermeleri müdürlüğümüz tarafından istenecektir. İşverenlerimizin bu süreçte duyarlı davranmaları istenilen bilgi ve belgeleri hiç bekletmeden göndermeleri, ödemelerin en kısa sürede yapılması açısından çok önemlidir.

Değerli işverenlerimizin kendilerinden istenen bilgi ve belgeleri hiç bekletmeden müdürlüğümüze elektronik ortamda göndermelerini önemle rica ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.