Siirt Eruh'ta 9 PKK'li öldürüldü

Siirt Eruh'ta 9 PKK'li öldürüldü

Siirt Valisi Atik, Eruh'ta devam eden operasyonlar ilgili düzenlediği basın toplantısında 9 PKK'linin öldürüldüğünü söyledi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh ilçesi kırsalında PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyon ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Operasyonda tespit edilen 14 PKK'liden 9'unun öldürüldüğünü belirten Vali Atik, “Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde 16 Eylül 2017 günü Bölücü Terör Örgütüne ait iki farklı gurubun büyük bir eylem hazırlığı için ilimiz Eruh ilçesi kırsalında eylem planlaması maksadıyla toplantı yapacaklarına dair alınan duyum üzerine; 3. Komando Tugay Komutanlığında, başkanlığımda oluşturulan Müşterek Harekat Merkezi koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı JÖH timleri, Güvenlik Korucuları ve 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı komandolar ile başlatılan İnsansız Hava Araçları (İHA) destekli müşterek operasyonda (14) kişi olduğu değerlendirilen Bölücü Terör Örgütü gurubunun tespit edilmesine müteakip, F-16’larla yapılan hava harekatı neticesinde şu ana kadar 2’si kadın olmak üzere 9 BTO mensubu etkisiz hale getirilmiştir.” dedi.

Bölgede geniş çaplı operasyonla birlikte arama/tarama faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Vali Atik, operasyonda; 2 adet M16 piyade tüfeği, 2 adet kaleşnikof, bir adet kanas, bir adet el yapımı patlayıcı dolu çanta, bir adet el bombası dolu çanta, bir adet mühimmat dolu çanta ve çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini sözlerine ekledi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.