Siirt Hesko köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Siirt Hesko köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Hesko köyünde, Peygamber sevdalıları platformu tarafından ilk kez kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Hesko köyünde ilk kez, Peygamber sevdalıları platformu tarafından “Eşsiz önder Hz Muhammed (sav)” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Küçük kızların seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Daha sonra okunan Mevlid-i Şerifin ardından Kürtçe bir konuşma yapan bölge âlimlerinden Molla Abdurrahman İçlek, “Hz Muhammed (sav) doğduğunda doğu ile batı aydınlandı. Peygamberimiz dünyaya gelirken insan hayatında bir inkılâp yaptı. Şirkten küfürden, cehaletten kararmış hayatları iman nuruyla aydınlattı.” dedi.

Peygamberlerin, insanlar arasına adaleti hâkim etmeye çalıştıklarını vurgulayan İçlek, Onların, insanların yönlerini iyiliğe, saadete erdirme gayreti içerisinde olduğunu dile getirdi.

İçlek, “Peygamberlerin sahabeleri Allah’ın kanunlarıyla hükmettikleri için yaşadıkları döneme Asr-ı Saadet devri diyoruz. Tarih, Asr-ı Saadet döneminde görülen adaleti başka hiçbir döneminde görüldüğüne şahit olmamıştır. Ne zaman ki insanlar Hz Muhammed (sav) kendilerine rehber, önder olarak kabul ettikleri an işte o zaman Asr-ı Saadet’in o medeniyetine erişeceklerdir.” şeklinde konuştu.

Bir asra yakındır sistemin Müslümanların üzerinde çalışıp onları İslam’dan uzaklaştırmak için her türlü yolu meşru gördüğünün altını çizen İçlek, “Müslümanları peygamberin yolundan ayırmak için kimi âlimlerimizi şehid ettiler, kimi âlimlerimizi de zindanlara atılar. Günümüzde olduğu gibi hala binlerce Müslüman zindan hayatı yaşıyor.” ifadelerini kulandı.

Etkinlik, Hidayet ilahi grubu Sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilerin ardından okunan dua ile sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.