Siirt Hukukçular Derneği'nden işgalci terör rejimi saldırılarına tepki

Siirt Hukukçular Derneği'nden işgalci terör rejimi saldırılarına tepki

İşgalci terör rejiminin Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki gösteren Siirt Hukukçular Derneği, dünya barış ve güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle BM Güvenlik Konseyini şgal rejimine yaptırım uygulamaya davet etti.

Siirt Hukukçular Derneği, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs'e yönelik saldırılarına düzenlediği basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Siirt Adliye Sarayı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Filistin halkına karşı savaş, soykırım ve insanlığa karşı suç işleyen işgalci terör şebekesinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması çağrısında bulunuldu.

Hukukçular Derneği adına basın açıklamasını okuyan Tuna Temiz, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin topraklarının 1948 yılından beri terör rejiminin işgali altında olduğuna dikkat çekti.

"Şu ana kadar 181 masum insan şehid edildi"

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayının başından itibaren işgal rejiminin Filistin halkına saldırmaktan geri durmadığını dile getiren Temiz, şunları söyledi:

Nitekim Ramazan ayının son Cuma'sı olan 7 Mayıs günü Mescid-i Aksa'da namaz kılmak üzere toplanan sivillere orantısız güç kullanarak saldırmıştır. israil terör rejimi, saldırılarına Gazze'de devam etmiş ve bu saldırılarda 55'i çocuk ve 33'ü kadın olmak üzere 188 sivil Filistinli şehid olmuş bin 230 kişi ise yaralanmıştır.

"İnsanlığın vicdanı adına Filistin halkının sesini duymak ve duyurmak için toplandık"

Terör rejiminin Filistinli kardeşlerimizin haklarını uluslararası hukuk ilkelerini çiğneyerek gasp ettiğini ve bu gidişata dur demedikçe gasp etmeye devam edeceğini ifade eden Temiz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Hukukçular olarak bu hak gaspına ve hukuksuz saldırılara karşı üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Bu nedenle tam şu anda İstanbul, Kudüs, Cenevre, Londra ve New York başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde bulunan hukukçular olarak tüm insanlığın vicdanı adına Filistin halkının sesini duymak ve duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Bizler hakkın ve adaletin savunucusu avukatlar olarak tüm uluslararası örgütleri ve vicdan sahibi Hristiyan ve Yahudileri aşağıda sıraladığımız çağrılarımızın gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Uluslararası örgütleri ve vicdan sahibi Hristiyan ve Yahudilere gereken tepkiyi gösterme çağrısında bulunan Temiz, şu maddeleri sıraladı:

1-Hukuksuz ve insanlık dışı saldırılara derhal son verilmelidir.

2-Şeyh Cerrah bölgesi başta olmak üzere Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin mülkiyet haklarına karşı gerçekleştirmiş olduğu haksız ve hukuksuz saldırıları ve işgali sona erdirilmelidir.

3-Gazze'ye uyguladığı hukuksuz abluka derhal kaldırmalıdır.

4-Filistin halkına karşı savaş, soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekte olan israilli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır.

5-Bu suçlar yeryüzünde işlenmiş en ciddi ve ağır suçlardan olup dünya barış ve güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle BM güvenlik konseyi İsrail terör devlerine karşı yaptırım uygulamalıdır.

6-2010 yılında abluka altındaki Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisindeki 10 Türk vatandaşının şehid olmasıyla sonuçlanan saldırısı nedeniyle israilli yetkililer hakkında ülkemizde başlatılmış olan ceza yargılamasına devam edilmelidir.

7-Dünya üzerinde sayısı bir buçuk milyarı aşan tüm Müslüman halkları üzerindeki ölü toprağını atmalı, Filistin meselesi hakkında kayıtsız şartsız tek vücut tek ses olmalıdır.

Hukukçular Derneği ve vicdan sahibi hukukçular olarak, siyonist terör rejiminin saldırılarını lanetlediklerini ifade eden Temiz, ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve yargı mercilerine başvuruda bulunarak taleplerinin yerine getirilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi.


Siirt Hukukçular Derneği'nden işgalci terör rejimi saldırılarına tepki

Siirt Hukukçular Derneği'nden işgalci terör rejimi saldırılarına tepki

Siirt Hukukçular Derneği'nden işgalci terör rejimi saldırılarına tepki

Siirt Hukukçular Derneği'nden işgalci terör rejimi saldırılarına tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.