​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür: "Halk aşı olma konusunda isteksiz"

​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür: "Halk aşı olma konusunda isteksiz"

​Siirt’te halkın ikna olmadığı için hedef nüfusun sadece yüzde 30'una aşı yapılabildiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, halkın aşı vurma noktasında isteksiz olduğuna dikkat çekti.

Ellerinde bulunan aşı durumunun iyi olduğunu, aşının hiçbir yan etkisinin bulunmadığını ve bilimsel verilere göre yüzde 83 bir koruma sağladığını dile getiren Ömür, aşının hastaneye yatma oranlarını yüzde sıfıra indirmesine rağmen halkın aşı konusunda isteksiz olduğunu ama bu salgından kurtulmak için de mutlaka aşı olması gerektiğini kaydetti.

Çocukluk döneminde vurulan aşıların risk derecesi ne ise Covid-19 salgını için kullanılan aşıların da aynı derecede riskli olduğunu söyleyen Ömür, yapılan aşıların şu ana kadar herhangi bir yan etkisinin görülmediğini söyledi.

"'Aşı yaparsak kısır oluruz' diye bir şey yok, bu tamamen bir algı"

"Ben kedimi ve annemi aşıladım yarın öbür gün sırası geldiğinde eşim ve çocuklarım da aşı olacak." diyen Ömür, sırası gelen herkesi aşı olmaya davet etti.

Ömür, "Aşı konusunda vatandaşlarda bir isteksizlik var, Siirt’te hedef nüfusun sadece yüzde 30’unu aşı yapabildik. Bunlar ciddi rakamlar ve özellikle yaşlılarımızın, gençlerimizin aşıdan korkmaması gerekiyor. Toplumda şöyle bir algı oluşmuş: 'Genç nesil aşı yaparsak kısır oluruz.' diye düşünüyorlar. Böyle bir şey kesinlikle yok. Çocukluk döneminde yapılan aşıların riski ne ise bu aşının da riski aynıdır. Aynı teknoloji ile üretiliyor, kesinlikle vatandaşlarımızın korkuya kapılmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Az riskli olan iller arasında olmak bizleri çok mutlu etti"

"Bugüne gelmek bizler için kolay olmadı. Bütün sektörler, sağlıkçılar, emniyet güçleri bizlere ciddi anlamda destek oldular ve normalleşme sürecine girildi." diyen Ömür, "1 Mart 2021 Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Siirt, normalleşme sürecine girdi. İller az, orta, yüksek ve çok yüksek riskli bölgeler olarak çeşitli renklere ayrıldılar. Siirt’in içinde bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi mavi renkte gösterildi. Az riskli olan iller arasında olmak bizleri çok mutlu etti." şeklinde konuştu.

"Bundan sonra bizleri daha zor bir süreç bekliyor"

Vatandaşların kontrolü elden bırakmamaları ve rehavete kapılmamaları gerektiğini dile getiren Ömür, aksi halde eskisinde daha kötü bir duruma dönülebileceğine dikkat çekti.

Ömür, "Halkımız sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeli, etmezse ne olur? Yine eski günlerimizi arar hale geliriz. Öğrencilerimiz okullarından, esnafımız müşterilerinden, insanlar işsiz kalır, bu da biz, oldukça üzer. Lütfen eskisinden daha fazla kurallara riayet edelim tedbirleri elden bırakmayalım." diye konuştu.

"Salgın, toplumun yüzde 65’i aşılanmasıyla ortadan kalkacak"

Bilim dünyasının ortak görüşüne göre bu salgının 2022’ye kadar devam edeceğinin düşünüldüğünü ifade eden Ömür, "Bu salgı nasıl ortadan kalkacak? Toplumun yüzde 65’i aşılanmasıyla ortadan kalkacak fakat bu da oldukça bir zaman alacak. Önümüz yaz, insanlar daha fazla sosyal hayata gireceğiz, pikniklere gideceğiz, yürüyüş, spor alanlarına koşacağız fakat bunların hiç birisi tedbirli olmamıza engel olmasın, tedbiri elden bırakmayalım, eskisinden daha kötü şartlarla karşılaşabiliriz. Ailenizde biri Covid-19 vakası olabilir mantığıyla hareket edelim, sevdiklerimizi, kendimizi düşünelim ve hiçbir zaman virüs ortadan kalkana kadar tedbiri elden bırakmayalım." çağrısında bulundu. 


​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür:

​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür:

​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür:

​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür:

​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür:

​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür:

​Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler