Siirt itfaiyesinden baca temizliği uyarısı

Siirt itfaiyesinden baca temizliği uyarısı

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların, genellikle bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğine dikkat çekti.

Konut ve işyerlerinde kalorifer ve soba bacalarının periyodik olarak temizletilmesinin öncelikle can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirten İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz, kış mevsimi öncesi muhtemel çatı yangını, doğalgaz ve kömür zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla ‘baca temizliği’ konusunda uyarılarda bulundu.

Bacalarda zamanla biriken katran maddesinin tutuşarak çatı yangınlarına sebebiyet verdiğini ifade eden Yılmaz, temizlenmeyen bacaların yangına neden olduğunu, kentte meydana gelen yaklaşık 100 çatı yangınının, bacaların temizlenmemesinden kaynaklandığını kaydetti.

Kenar mahallelerin büyük çoğunluğunun kömür sobası kullandığını belirten Yılmaz, “Siirt’te kömür kullanan haneler için bu kontrolün yılda en az 2 kere olması büyük önem taşımaktadır. Doğal gaz baca temizliğinin her yıl en az bir kere yapılması gerekiyor. Halkın bu bilinçle hareket etmesi ve herkesin mümkünse her odada havalandırma menfezi bulundurması gerekiyor. Muhtemel gaz tepmelerinin ve zehirlenmelerin önüne geçmek için vatandaşlarımız baca temizliklerini kesinlikle yapılmalılar.” ifadelerini kullandı


Siirt itfaiyesinden baca temizliği uyarısı

Siirt itfaiyesinden baca temizliği uyarısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler