“Siirt- Kurtalan demiryolu için gerekli adımları atacağız”

“Siirt- Kurtalan demiryolu için gerekli adımları atacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt mitinginde yaptığı konuşmada, "Siirt-Pervari yolunun 25 kilometrelik yolunu tamamladık. Siirt- Kurtalan demiryolu için de gerekli adımları atacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Siirt mitingine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı. 

Erdoğan, “Biz sırtımızı emperyalistlere, PKK'ya, PYD'ye dayayanlardan değil şu meydanı dolduran halkımızdan alıyoruz. Bu mücadeleyi de CHP gibi terör örgütünün siyasi uzantılarını belediyelere doldurmak için değil, sizin için, milletim için veriyoruz. Siirtli hemşerilerimin desteği, duası yanımızda olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir badire yoktur. Sizden 31 Mart'ta güçlü bir destek bekliyoruz. 31 Mart'ta Siirt'in Türkiye'nin 17 yılda elde ettiği başarılara destek vermesini istiyoruz. 31 Mart'ta Siirt'ten bu şehrin tarihine, kültürüne, şanına yaraşır bir tablo bekliyoruz." dedi.

“Canımıza kastedildiği günler yaşadık”

15 Temmuz gecesinde olduğu gibi doğrudan canına kastedildiği günler yaşadığını belirten Erdoğan, “Siz Recep Tayyip Erdoğan'ı gayet iyi biliyorsunuz. Zaten bilmeseniz herhalde kızınızı vermezdiniz. Sadece bu şehrin eniştesi, milletvekili olarak değil 40 yıllık ülkemiz için verdiğimiz hizmet mücadelemizden de bizleri çok iyi biliyorsunuz. Eserlerimizle, yaptıklarımızla, yatırımlarımızla 81 vilayetin her birine kazandırdıklarımızla bizi gayet yakından tanıyorsunuz. Bu süreçte birçok saldırıyla, anti demokratik müdahale ile gizli-açık pek çok darbe girişimiyle karşılaştık. Bu meydanda Siirt’te okuduğum bir şiirden dolayı hapis cezasına çarptırılarak siyasi hayatımızın bitirilmek istendiği dönemleri gördük. Bu meydanda okudum o şiiri ve bizi içeri aldılar.” dedi.

“Muhtar bile olamaz diye manşet attılar”

Bir dönemler muhtar bile olamaz diye manşet atıldığını hatırlatan Erdoğan, “Kutlamalar yaptılar. Ama 16 yıl önce şahsıma verdiğiniz oylarla yine siz onların kursaklarında bıraktınız bu düşündüklerini. Milli iradeyi, demokrasiyi CHP ve HDP'ye rağmen güçlendirdik. Barış, emniyet ve huzuru CHP ve HDP'ye rağmen perçinledik. 82 milyonun kardeşliğini CHP ve HDP'ye rağmen savunduk. Hukuk ve adaletten asla taviz vermedik. Cumhuriyet mitinglerine, Gezi olaylarına, 17-25 Aralık darbe girişimlerine, 6-8 Ekim hadiselerine, 15 Temmuz ihanetine kadar her türlü saldırının üstesinden işte böyle geldik. Şimdi bunlara birisi daha takıldı. Sözde İYİ Parti. Öyle bir yanlış yapıyor ki, dün birlikte Denizli'ye gitmişler. Denizli'de yaptığı konuşmada bu hanımefendi benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimi söylüyor. Medyada ne yazıyor, bir hafta önce buraya geldi, Cumhurbaşkanı ne konuştu haberi yok. Bunların kılavuzu karga, ben Denizli'de konuştum. Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim ya.” şeklinde konuştu

“Bir Temmuz'a kadar Terörle Mücadele Kanunu'nu kaldırmazsanız savaş çıkar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında alana kurulan barkovizyon vasıtasıyla vatandaşlara görüntüler de izletti. Eski HDP milletvekillerinin yaptığı konuşmaları mitinge katılanlara izleten Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan’da biz kazanacağız. Batı'da da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz." sözleriyle ilgili şunları söyledi:

“Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Benim Güneydoğu Anadolu bölgem, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege bölgem, Marmara bölgem var. Ama bizde Kürdistan diye bir bölge yok. Sen Kürdistan’da yaşamak istiyorsan Kuzey Irak’ta Kürdistan var. İstersen oraya git. Benim ülkemi bölme gayreti içerisine giremezsin. Kaldı ki ne diyor? Eğer bir Temmuz'a kadar Terörle Mücadele Kanunu'nu kaldırmazsanız savaş çıkar' diyor. Sen kimsin ya! Biz inlerinize kadar sizi kovaladık. Bundan sonra da halkımın huzurunu kaçıracak olanları oraya kadar kovalayacağız. Bu milletin huzurunu kaçıramayacaksınız, bu vatanı bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız. Biz gücümüzü YPG/PYD-PKK'dan alıyoruz diyorlar. İşte terörist bunlar. Bayan Meral Hanım rahatsız olmuş. İyi ki oldun. Hani sen geçmişin ülkücüsüydün, hani sen milliyetçiydin, ne oldu sana da bu kadar çabuk değişebildin. Ama güvenmeyin bunlar çok rahat değişirler. Bu partimi kurduğumuz zaman benimle beraber yola çıkanlardandır. Ama sonradan da bizi Afyon’dan yola çıkarken satanlardır. Bizi sattı, kayboldu. Hatta kendi partisinden bile ayrılıyorum dedi, bir de baktık ki tekrar dönüverdi.” ifadelerini kullandı.

“Siirt- Kurtalan demiryolu için gerekli adımları atacağız”

"Siirtli veya Siirtli olmayan bu bölgeye gelip yatırım yaparsa onlara her türlü desteği vermek boynumuzun borcudur." diyen Erdoğan, “Mesele belediyelerin kepçeleriyle teröristlere çukur açmak, yol kapatmak değil altyapı yapmaktır. Belediyenin kamyonlarıyla bomba taşımak mesele değil mesele, çöpü taşımaktır. Sokaktaki pisliği temizlemektir. Mesele vatandaşın vergilerini Kandil'deki terör baronlarına aktarmak değil. O vergilerle insanımıza hizmet etmektir. Siirt-Pervari yolunun 25 kilometrelik yolunu tamamladık. Kalan 3 kilometresini de birkaç yıl içerisinde devreye koyacağız. Siirt- Kurtalan demiryolu için gerekli adımları atacağız. Siirt’in uzun vadeli içme suyu problemini çözmek için 8 içme suyu tesisini hizmete aldık. Siirt merkez Tillo, Pevari ilçeleri ve beldelerine Botan çayı ve kezer çayı kaynağından memba kalitesinde içme suyu temin ettik. Bin dekar araziyi sulayacak Veysel Karani göletini inşa ediyoruz. Siirtli çiftçilerimize toplam 483 milyon tutarında tarımsal destek verdik. Siirt, Kurtalan ve Tillo'ya doğalgazı getirdik. Bunlar daha önce niye yoktu? Biz dertliyiz. Bizim tanıdığımız Siirt merttir. Namerde boyun eğmez. Bizim bildiğimiz Siirt cesurdur. Teröre, baskıya şiddete, baskıya prim vermez.” şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.