​Siirt merkez ve 5 beldede itiraz sürecimiz devam ediyor

​Siirt merkez ve 5 beldede itiraz sürecimiz devam ediyor

​AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Siirt’te sonucu etkileyecek usulsüzlüklerin fazlasıyla mevcut olduğunu belirterek, itiraz sürecinin devam ettiğini belirtti.

AK Parti Siirt İl Başkanlığı toplantı salonunda İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Siirt’teki seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendi sistemleri ile seçim kurulunun sistemi arasında büyük bir farkla karşı karşıya olduklarını belirten Çalapkulu, tespit edilen bütün usulsüzlükleri İlçe Seçim Kuruluna sunulacaklarını belirtti.

Siirt merkez ve 5 belde ile alakalı itiraz sürecimiz devam ediyor

Şimdiye kadar yaşanmamış bir neticenin ortada olduğunu belirten Çalapkulu, 16 yıllık seçim dönemi boyunca rekor denecek sayıda geçersiz oy miktarı bulunduğuna dikkat çekti.

Çalapkulu, “İl genelinde yapılan Belediye ve il Genel Meclisi başkanlık seçimlerinde birinci olduk. Yüzde 47 ortalama oyla birinci parti olmanın vermiş olduğu mutluluğu yaşıyoruz ve bunu sizlerle paylaşmak istedik. Siirt merkez 6 ilçe ve 5 belde belediyesi olmak üzere 12 belediye başkanlığı yarışında 7 belediye başkanlığını kazanmış bulunmaktayız. Geriye kalan 5 belde ile alakalı ise itiraz sürecimiz devem ediyor. Bizler her seçimi genel merkezimiz tarafından kurulmuş sonuç alım sistemi üzerinden takip ediyor ve sonuçları ona göre değerlendiriyoruz. Genel merkezimizin elimize ulaşan sonuçlar ile İlçe Seçim Kurumu arasındaki sonuçları karşılaştırdığımızda ciddi bir farklılık ortaya çıkmış oluyor. Yapmış olduğumuz tespitler ve tutanakları karşılaştırdığımızda, Siirt merkez belediye başkanlık seçimi sonuçlarında bin oyun rakibimiz ile aramızda bir fark söz konusu.” dedi.

“Biz seçimi kaybetmiş değiliz”

AK Parti'nin en son yapılan seçimlerle beraber Siirt’te yüzde 15’in üzerinde oyunu arttırdığını belirten Çalapkulu, bazı ilçelerde ve merkezbBelediye de oyların yansıtılmadığını yapılan itirazlar sonucunda anlaşılacağını kaydetti.

"16 yıllık seçimlere baktığımızda yaşanmamış bir netice ortada." diyen Çalapkulu, “15 seçim dönemin de rekor denecek sayıda geçersiz oy miktarı söz konusudur. Yani aramızdaki sayı farkının 4 katı kadar geçersiz oy farkı söz konusudur. Dün gece arkadaşlarımı bütün gece uyumadan sandık verilerini ve yapılan hataları inceleyerek listelediler ve bununla ilgi diğer ilçe ve 2 beldemizde itiraz sürecini başlattık. Yani şunu söylemek istiyorum; ‘biz seçimi kaybetmiş değiliz"

“Seçimi kazandığımızı ilan ediyoruz”

Seçimi kaybedip kaybetmediğimiz ilçe seçim kuruluna yapılan itirazların sonucunda bizlere bildirilmiş olacak.” diyen Çalapkulu, “Biz buradan şunu haykırıyoruz ve seçimi kazandığımızı ilan ediyoruz. Şöyle ki, hem oy verme işlemi sırasında hem de okul koridorlarında saldırılarla, psikolojik baskı kurarak oy sayımı sırasında müşahitlerimizi tehdit ederek baskı kurarak bir şeyler elde edebileceklerini zan edenlere inşallah İlçe Seçim Kurulu gereken cevabı en kısa zamanda vereceklerdir. Tespit edilen bütün usulsüzlüklerle alakalı ispatlar, yazımız ekinde İlçe Seçim Başkanlığına sunulacaktır. Süreç henüz bitmemiştir.” şeklinde konuştu.

“Katılım oranı yüzde 80’in üzerinde olmuştur”

Uzun süredir ilimizde bizim tasvip etmediğimiz ve inancımıza da aykırı olarak gördüğümüz Arap ve Kürd ayırımı yapıldığına dikkat çeken Siirt Milletvekili Osman Ören de “Biz bunu inancımız açısından tasvip etmiyoruz. Biz olaya adam ve takva olarak bakıyoruz. Şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, AK Partiye gönül veren insanların sandığa gitmediği ve oy vermediği gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Rakamlar bunu söylemiyor. Yerli vatandaşlarımızın oturduğu 3 mahallede katılım oranı yüzde 80’in üzerinde olmuştur ve AK Parti rakibine, bazı mahallelerde 3 bazılarında ise 2 kat far atmıştır. Bu sadece ilimizi bölmek için yapılan bir algıdır.” şeklinde konuştu

"Bu şehri şer odaklarına teslim etmeyeceğiz"

Sandıkta bir oyun içerisinde olduklarını görüyoruz ve bu nedenle itirazlarımızı yaptık.” diyen AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş, “Veriler ortada ve halen biz kaybetmiş değiliz. Mücadelemizden vazgeçmeyecek ve bu şehri şer odaklarına teslim etmeyeceğiz. Ben bizzat bir olaya şahit oldum ve bir okulda benim sandık müşahitlerine saldırdıklarını gördüm. Orada sandık görevlilerimi baskı altına aldılar. Biz bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Hukuki açıdan haklarımızı sonuna kadar savunmanın mücadelesine vereceğiz. Gerekirse bütün oyları baştan sayıp halkın takdirine saygı duyacağız.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.