Siirt Şirvan’da arı yetiştiriciliği kursu açıldı

Siirt Şirvan’da arı yetiştiriciliği kursu açıldı

Siirt'in Şirvan ilçesinde arıcılığı geliştirmek amacıyla "Arı yetiştiriciliği" kursu açıldı.

Şirvan Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Akademik personellerinin teknik desteği ile ''Arı yetiştiriciliği'' kursu açıldı.

Arı ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki etkisi, ana arı ve arı sütü üretimi, koloni bakımı ve arı hastalıklarıyla mücadele, modern-teknolojik kaynakların arı yetiştiriciliğindeki kullanımı konularında bilgilerin verildiği kursta, kursiyerler teorik ve pratik olarak kurs görüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şirvan Tarım ve Orman Müdürü Esat Keskin, “Şirvan’da arıcılığın gelişimi açısından bu kurs oldukça önemli. Açtığımız bu kurs, arıcılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak. Teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimlerde kursiyerlere önemli konular anlatıldı. İş kurmak ya da arıcılıkla ilgili projelerini gerçekleştirmek için bilinçli, donanımlı ve sertifikalı olmak hâsıl oluyor. Dolayısıyla arıcılık yapan arkadaşlarımızı ülkemizin geleceği ve ekonomisi için donanımlı hale getirmeliyiz. Daha modern daha gelişmiş arıcılığın nasıl yapılacağının burada öğrenildikten sonra uygulanması çok önemli.” dedi.

İŞKUR-TZOB-EYYDB iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen kursta, güvenilir gıda ve kaliteli ürün erişimini gerçekleştirmek, bölge halkının yaşam standardını yükseltmek, kırsal alanda ayakları üzerinde durabilen ve rekabet edebilen çiftçi sayısını arttırmak amaçlanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.