Siirt Şirvan'da Mevlid-i Nebi etkinliği

Siirt Şirvan'da Mevlid-i Nebi etkinliği

Siirt'in Şirvan ilçesinde düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Müslümanların her yerde Hz. Muhammed gibi hak ve adalet mücadelesini sürdürmeleri gerektiği belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından Şirvan ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği gerçekleştirildi.

Şirvan Halk Eğitim Merkezinin konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Abdülkerim Saka Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan ilahi ve mevlid-i şerif ile kız çocuklarının Hz. Muhammed'i konu alan şiirlerinin ardından etkinlik, Kur'an Nesli Platformu Koordinatörü Kenan Çaplık'ın, günün anlam ve önemine dair konuşmasıyla devam etti.

Hz. Muhammed'in âlemlere rahmet olarak gönderilen bir elçi olduğunu belirten Çaplık, onun hayatının her anının ve ashapla diyaloğunun büyük dersler içerdiğini söyledi.

Çaplık, "Mekke fethedilirken, Mekke'nin çok etkili bir ailesi olan Mahzumoğulları kabilesinin içerisinden Fatıma binti Kays isminde bir bayan hırsızlık yapıyor. Mekkeliler, ehlibeyte yakınlığıyla bilinen Usame'yi Peygamber Efendimize göndererek aracı kılıyor. Usame, Peygamber Efendimize gidip bu meseleyi arz edince Peygamber Efendimiz 'Sizden önceki kavimlerde güçlü olan bir kavim hırsızlık, arsızlık, adaletsizlik yaptığı zaman herhangi bir ceza uygulanmazdı. Fakir, kimsesiz, etkisi olmayan bir insan bir yanlış yaptığı zaman hemen cezası uygulanırdı. Onların helak olma sebebi budur. Yemin ederim, hırsızlık yapan kızım Fatıma bile olsa onun cezasını uygulardım.' diyor. İşte, adalet ve peygamberi tavır budur. Toplumu ayakta tutacak çimento ve harç budur. Bu harç olmasa bu toplum birbirini tutmaz, tutmuyor da. Görüyor muyuz? Çevremizde adaletten bahsedecek birileri yok. Bahsedenlerin adaletsizlikleri o kadar artmıştır ki inandırıcılıkları yok. Bu adalet duygusu, tevhide inanma ve Allah'ın dininin tavizsiz bir şekilde herkes tarafından bilinmesi, uygulanması noktasında böyle bir anlayışı bize miras ve sünnet bırakmıştır." dedi.

"Nerede olursak olalım Peygamber Efendimiz gibi mücadelemizi sürdürmeliyiz"

Müslümanların nerede olurlarsa olsunlar Hz. Muhammed gibi hak ve adaletin yanında yer almaları gerektiğini vurgulayan Çaplık, "Değerli kardeşlerim! Peygamber sevdalıları olarak kendi toplumumuzun içerisinde, mahallemizde, çevremizde, ticaret hanemizde, nerede olursak olalım biz de tıpkı Peygamber Efendimizin o tavizsiz davranışı gibi herkese aynı eşitlikte, aynı muameleyi uygun görerek dinimizi yaşamamız, mücadelemizi sürdürmemiz ve insanlara çare olmamız lazım. Hz. Usame gibi pişmanlıklar bize fayda vermeyecektir. Çünkü Peygamber Efendimiz hayatta olduğu için ona fayda verdi, ona dua ettiği için kurtuldu. Peki, bize kim kefil olacak? Biz birilerini kayırdığımızda, 'İşte bu benim ailemdendir, bu benim akrabamdır, bu benim taraftarımdır.' dediğimizde ve adaletsizlikle yaklaştığımızda Allah'ın indinde bizi kim kurtaracak? İşte, böyle bir gün gelmeden önce bizler, hakkın ve hukukun yanında olacağız Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.