Siirt Sivri Kavak Köyünün Yol Çilesi (Video)

Siirt Sivri Kavak Köyünün Yol Çilesi (Video)

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Sivri Kavak köyünde okul, su ve yol sorunu olduğunu belirten köy sakinleri, yetkililere seslenerek sorunlarının giderilmesini istedi.

SİİRT - Şirvan'a bağlı Sivri Kavak köyündeki bitmek bilmez çilelerden olan yol sorunu, köy sakilerine büyük zorluklar çıkartırken, yaşamlarını iyice zorlaştırıyor.

 

Yolların tamamen sarp taşlık ve kaygan olduğunu neredeyse yaya yolu olmaktan çıktığını dile getiren köy sakinleri, çocuklarının okula gitmek için bu yolu kullanmak zorunda olduklarını ve her gün bin bir güçlük ve tehlikelerle karşılaştıklarını belirterek, çocukları için endişe ettiklerini ifade etti.

 

Köy yolunun ulaşım için kullanışlı olmadığını belirten köy sakinleri, ulaşımda çok büyük zorluklar çektiklerini, günlük ihtiyaçlarda bile her şeyin yol sıkıntısı nedeniyle geciktiğini kaydetti.

 

Resmiyette Görülmesine Rağmen Köyde Su Yok
Suyun hayatın olmasa olmazlarından olduğuna dikkat çeken köy sakinleri, kendilerinin en doğal olan bu haklarından mahrum bırakıldıklarını dile getirdi.
Resmiyette köye suyun ulaştığı ve köylülerin de bu sudan faydalandığının görünse de, köy girişte ilk dikkat çeken şey, köylü kadınların 400 metre uzaklıktaki temiz bir su birikintisinden kovalarla köye su taşıdıklarını göze çarpıyor.

 

Resmi kayıtlarda köyde su olduğunun görülmesi, köy sakinlerinin Şirvan kaymakamlığına yaptıkları başvurularının neticesiz kalmasına neden oluyor.
Köyün bir diğer sorunu da okul. Köydeki öğrenciler, yürüyerek 3-4 km uzaklıktaki Kasımlı köyünde bulunan okula gidiyor.

 

Kış aylarını hatırlatan çocuklar, yolların yağışlı ve çamurlu olduğunu, tepelerden kayaların kaydığını o yollardan dolayı hastalandıklarını dile getirerek, "Okula gitmek için saat:05.00'da evden çıkıyoruz. Yetkililerden bir servis aracı istiyoruz. Devlet varlık içinde yokluğu bize göstermesin" diyerek, sıkıntılarının giderilmesini istedi. (Hamza Kezer - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.