Siirt'te eğitimde kalitenin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak

Siirt'te eğitimde kalitenin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak

Siirt Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 2020 yılında gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verirken, aile ve öğrencilerin büyük bir işgal altında olduğuna dikkat çekti.

Siirt'te okullar çok olmasına rağmen, dağılımında bir dengesizlik bulunduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Bazı okullarda öğrenci sayısı çok fazlayken bazılarınınsa maalesef yarısı boş. Bazı okulların yüklerini azaltmak için net bir adres alanı belirleyeceğiz. Her aile kendi adresinin bulunduğu okula gidecek, hayali adreslerin önüne geçeceğiz." dedi.

"Mevcut okulların yıkılıp yenilenmesiyle ilgili projemiz var"

Siirt, Şirvan, Kurtalan ve Baykan'da 3 yıl içerisinde 17 okulun yerine yeni okul yapılacağını ifade eden Edip, "Miadını doldurmuş ve fiziki anlamda ihtiyaca cevap veremeyen bütün okulların yerlerine daha modern okullar yapacağız. Yani 2020 yılında boş bir arazi bulup yeni okul yapmayacağız. Böyle bir hedefimiz yok. Şehir buraya kayıyor diye gidip de oraya bir okul yapmayacağız. Mevcut okulların yıkılıp yenilenmesiyle ilgili projemiz var. 2020'deki bütçemizi bunlara ayıracağız. Her yıl inşallah 5 okulu yıkıp yerlerine yenilerini yapacağız. Proje, bakanlığa sunuldu." ifadelerini kullandı.

"Hayali adres aramanın önüne geçmek için kenar mahalle okullarını güçlendiriyoruz"

Hayali adresin önüne ancak okulların kalitesinin yükseltilerek geçilebileceğini kaydeden Edip, "2020'nin mart veya nisan ayında Sancaklar Vakfı ile yapılan protokol kapsamında 45, Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından da 5 tane olmak üzere toplamda 50 tane beceri tasarım atölyesini faaliyete geçireceğiz. Bunların içerisinde en çok bütçeyi robotik kodlama dediğimiz yazılım atölyesine ayırdık. Robotik kodlama artık gençliğin oldukça ilgisini çekiyor. Tabi spor, müzik ve görsel sanatlara da bir yer ayırdık. Bu atölyelerin yapılacağı okulları seçerken, varoş yani kenar mahalle dediğimiz mahallelere pozitif ayırımcılık yaptık. Bu şekilde oradaki okulların fiziki anlamda güçlenmesi ve velilerin hayali adres aramasının önüne geçmek için kenar mahalle okullarını güçlendiriyoruz." diye konuştu

"Siirt Bilgi Kültür Evinin temelini atacağız"

Edip, "Fizibilite çalışmalarını yaptık bütçesini de ayırdık ve inşallah kısa bir süre içerisinde Siirt Bilgi Kültür Evinin temelini atacağız. Burası hafta sonu açık kalacak ve öğrenciler, oraya gidip zekâ oyunlarıyla ilgili yapılması gereken çalışmaları yapacak. Öğrenci, robotik kodlama ile ilgili SETEM dediğimiz çalışma yapacaksa onu yapacak. Kendi ödevini internetten çıkarmak istiyorsa bilgisayar ve internet olacağı için bundan faydalanabilecek. Öğrencilerin güzel zaman geçirebileceği bir alan olacak." dedi.

"Bir ilde mutlaka bir şehir kütüphanesinin olması gerekiyor"

Yakında tadilatı bitecek olan bir binanın şehir kütüphanesine dönüştürüleceğini belirten Edip, "İlimizde maalesef bir şehir kütüphanemiz yok. Her ilde mutlaka bir şehir kütüphanesinin olması gerekiyor. Çok modern, çok muazzam, öğrencilerimizin gidebileceği bir kütüphanemiz olsun. Ama şu anda kütüphane olmadığı için kendi bütçemizden açığı kapatacak bir çalışmamız var. Boş bir binamız var, binanın sadece tadilatının yapılması gerekiyor. Bunu da inşallah bu dönemde bitireceğiz." dedi.

"Haziran ayına kadar 50 bin öğrencimizi robotik kodlama eğitimine almış olacağız"

2020 yılında TÜBİTAK projelerinin sergilendiği ve SİRO'nunda somutlaştığı bir projenin hayata geçirileceğini dile getiren Edip, "Arkadaşlarımızın yürüttüğü Siirt Robotik Okullar Projesi (SİRO) diye bir projemiz var. Bunu oldukça önemsiyoruz. Bu, Türkiye'de çok az sayıda yapılan bir çalışmadır. Projenin içeriği ile ilgili olarak önce öğretmenlere kodlama eğitimi verilecek. Daha sonra öğretmenlerimiz, öğrencilerimize kodlama eğitimi verecek ve haziran ayına kadar 50 bin öğrencimizi kodlama eğitimine almayı düşünüyoruz. Öğrenciler sadece eğitimini değil kendi robotlarını da üretecekler. Bu robotlarla ilgili bir yarışma düzenleyeceğiz. Bu yarışmayı mayıs veya haziran ayında Güres Caddesinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz." dedi.

"Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede bir yoğunluğumuz olacak"

Edip, "Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede bir yoğunluğumuz olacak. Bu dönemde il ve ilçe genelinde kaç öğrencimiz uyuşturucu, kaç öğrencimiz sigara, kaç öğrencimiz farklı bir madde kullanıyor? Bunların tespitini yapıp gizlilik esasına uymak şartıyla, aileyi deşifre etmeden öğrenciyi de rencide etmeden uygun bir şekilde bunları tedavi ederek vazgeçirmek istiyoruz. Bunların şu anda analizlerini yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Artık değerler eğitiminin tarzını değiştiriyoruz"

Edip, "Artık değerler eğitiminin tarzını değiştiriyoruz. 'Şu değerleri okulda işleyin' demek yeterli olmuyor. Her ay, her gün sevgiden bahsediyoruz ama uygulama noktasında istediğimiz seviyede değiliz. Toplum maalesef hoşgörülü bir toplum değil. Artık bir tık ileriye gidiyoruz, değerleri içselleştirme, uygulamaya veya hayatın içerisinde uygulatmaya yönelik çalışmalarımız olacak. Yarım saat, 15 dakikalık göstermelik bir kitap okuma ile okuma sevgisi kazandırılamaz. Bizler de bunun farkındayız." dedi.

"Ailelerimizin işgal altında olduğunu biliyoruz"

Babalarımızın siyaset ve futbolun, annelerimizin magazin ve dizilerin, gençlerimizin Instagram'ın ergenlerimizin tiktok'un çocuk ve bebeklerin de Youtube'nin işgali altında olduğunu biliyoruz." diyen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Batur, çok önemli hususlara dikkat çekti:

"Bunlarla ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Şu anda fikir aşamasındadır, fikirleri derleyip topluyoruz. Akademik başarıyı dostluğu, aile yapısını, komşuluğu her şeyi etkilediğine inanıyoruz. Çocukların hatta insanların asosyalleştiğine inanıyoruz. Sosyalliğin kaybolduğunu biliyoruz. Bunu artırmaya çalışıyoruz. Özellikle tüm okullarımızda, afişlerde 'telefonlarımız esaretimizdir, esaretlerimizden kurtulalım' gibi sloganlarla yavaş yavaş başlayacağız. Sıkıntılı bir süreç ve çocuklarımız maalesef işgal altındadır. Gerekirse sigarasını bırakanlara hediyeler verildiği gibi telefonunu bırakanlara da hediye vereceğiz. Öğrencilere tuşlu telefon kullanmalarını önereceğiz." şeklinde konuştu.

İLKHA


Siirt'teeğitimde kalitenin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak

Siirt'teeğitimde kalitenin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak

Siirt'teeğitimde kalitenin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak

Siirt'teeğitimde kalitenin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak

Siirt'teeğitimde kalitenin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak

Siirt'teeğitimde kalitenin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.