Siirt Valiliğinden mağdur aileye yardım eli

Siirt Valiliğinden mağdur aileye yardım eli

​12 yıl önce eşini kaybeden ve 2 odalı evde, bir çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki astım ve kalp hastası Sabahat Özgen’e Valilik yardım elini uzattı.

12 yıl önce eşini kaybeden ve 2 odalı evde, bir çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki astım ve kalp hastası Sabahat Özgen’in yaşadığı mağduriyetin medyaya yansımasının ardından Siirt Valiliği harekete geçti.

Vali Ali Fuat Atik’in talimatı üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal İnceleme Uzmanları ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri mağdur aileyi evinde ziyaret etti.

Aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Özgen ailesi ile ilgili yapılan ilk incelemede, dosyasının olduğu, vakfın rutin tüm yardımlarından yararlandığı ayrıca 2019 yılında çeşitli tarihlerde bin 600 TL nakdi yardım aldığı, 2008 yılından itibaren ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenli olarak her ay sosyal ekonomik destek yapıldığı, 2019 yılında da her ay 986 TL nakdi yardımların da devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, tüm bu yardımlarla birlikte ihtiyaç sahibi ailenin ikamet ettiği konutun WC ve mutfak bölümlerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından onarılarak gerekli tadilat ve onarımların yapılması amacıyla 2 bin TL nakdi yardım yapılacağı kaydedildi.

Özgen ailesine Valiliğin rutin tüm yardımları da devam edeceği belirtilen açıklamada, imkânlar dâhilinde tüm ihtiyaç sahibi ailelere her türlü desteğin verilmeye devam edildiği kaydedildi.

İLKHA

Siirt Valiliğinden mağdur aileye yardım eli

Siirt Valiliğinden mağdur aileye yardım eli

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.