Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla salgın sürecinde Covid-19 tedbirleri ve vaka sayılarının azaltılması, aşılama çalışmaları ve dinamik denetim faaliyetleri toplantısı gerçekleştirdi.

Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, mahalle ve köy muhtarlarına hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, Covid-19 salgınında Siirt'in genel durumu, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum, dinamik denetim faaliyetleri, filyasyon çalışmaları ve alınması gereken tedbirler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Salgınla mücadelenin tüm kurumların ve toplumun mücadelesiyle başarıya ulaşacağını belirten Vali Hacıbektaşoğlu, salgınla mücadelede normalleşme ile birlikte tedbirlere uyulmadığı, tedbirlerin gevşetilmesi ile vaka sayılarının arttığı bireysel tedbirlerin katı bir şekilde uygulanması gerektiğini dile getirdi.

"Önümüzdeki ilk on günün kritik bir süredir"

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına herkesin uyması gerektiğini hatırlatan Vali Hacıbektaşoğlu, “Zorunlu ihtiyaçlar dışında hareket etmemeliyiz, kalabalık ortamlardan uzak durmalı ve sosyal mesafemizi mutlaka korumalıyız. Önümüzdeki ilk on günün kritik bir süredir. Bu virüsü mutlak suretle aşağıya çekmeliyiz. Virüsten korunmak için tedbir ve kurallara sıkı bir şekilde uymamız gerekir. Ayrıca toplumsal bağışıklığımızı kazanmak için de mutlaka aşılarımızı yapmamız gerekir” dedi.

Siirt’te aşılama oranı yüzde 41'in üzerine çıktı

Halkı salgından kurtaracak ve koruyacak en büyük silahın aşı olduğunu vurgulayan Hacıbektaşoğlu, “Kentte başlatılan aşı seferberliği ile bugün itibariyle aşılama oranının yüzde 41'in üzerine çıktığını, toplumsal bağışıklık oranı olan yüzde 75 hedefine ulaşmak zorundayız. Köylerimizde, mahallelerimizde aşı olmak isteyen tüm vatandaşlarımız için devletimiz tüm imkânlarını seferber etmiştir. Covid-19 salgınıyla mücadelede ve özelikle aşılama çalışmalarında tüm muhtarlarımızın desteğini bekliyoruz” diye konuştu.


Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler