Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu basın mensuplarıyla ile buluştu

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu basın mensuplarıyla ile buluştu

Siirt Valiliği ve Belediye Başkanvekilliği görevine atanan Osman Hacıbektaşoğlu, yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Özel bir otelde düzenlenen toplantının ağırlık konusunu pandemi oluşturdu. Toplantıda özellikle Coronavirüs'ü tespit eden test cihazlarının neden hastanede bulunmadığı ve hastanenin halka hizmette neden gerilediği konuları ön plana çıktı.

2015 yılında Siirt Devlet Hastanesinde kalp ameliyatının dahi yapıldığını anımsatan basın mensupları, artık bu ameliyatların yapılamadığını, hastanenin virüse karşı oldukça etkisiz kalındığını örneklerle anlattı.

"Vakaların artmaması için uğraşıyoruz"

Coronavirüs ile ilgili testlerde yaşanan sıkıntının, vaka sayısının artışı ile bir ilgisinin olmadığını belirten Vali Osman Hacıbektaşoğlu, vakaların artmaması için uğraştıklarına dikkat çekti.

Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirerek sosyal mesafeye uyma ve maske takma konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Hacıbektaşoğlu, kendilerinin de denetim konusunda duyarlı olduklarını ve bunu sıkılaştırdıklarını söyledi.

"Hastanede tedavi gerektirmeyen Coronavirus hastaları yurtlarda barındırılacak"

Kontrollü sosyal hayata geçildiğini hatırlatan Hacıbektaşoğlu, pandemi konusunda her türlü önlemin alındığını, kapalı bulunan Asema Hastanesinin amaca tahsisi konusunun değerlendirilmekte olduğunu ve pazartesi gününden itibaren Coronavirus'e yakalanan ancak hastanede tedavi gerektirmeyen hastaların tahsis edilen yurtlarda barındırılacağını söyledi.

Güres Caddesi üzerindeki çalışmalara ilişkin bir soruyu cevaplandıran Hacıbektaşoğlu, bu caddede mutlaka bir çalışma yapılması gerektiğine inandığını belirterek bunu da önümüzdeki günlerde halkın görüşünü alarak belirleyeceklerini söyledi.

Vali Hacıbektaşoğu Pervari ilçesindeki Çetin Barajı'nda enerji üretimine başlanması nedeniyle bugün bir tören düzenleneceğini ve bu törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yoluyla katılacağını belirtti.

İLKHA


Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu basın mensuplarıyla ile buluştu

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu basın mensuplarıyla ile buluştu

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu basın mensuplarıyla ile buluştu

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu basın mensuplarıyla ile buluştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler