Siirt Vilayetler Birliği Ana Okulu öğrencileri Kızılay'a anlamlı bağış

Siirt Vilayetler Birliği Ana Okulu öğrencileri Kızılay'a anlamlı bağış

Anaokulu öğrencileri bu yıl yerli malı haftasını kutlamak yerine kendi evlerinden getirdikleri kuru gıda ve ilaçları ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere Kızılay'a teslim etti.

Vilayetler Birliği Ana Okulu öğrencileri, büyüklere örnek olacak anlamlı bir mesaj verdi. Minikler, yerli malı haftası kutlama yerine kendi evlerinde topladıkları kuru gıda ve ilaçları ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere Kızılay'a teslim etti.

Öğrencilerden toplanan gıdalar okulda düzenlenen bir törenle Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık'a teslim edildi.

Her yıl yaptıkları yerli malı kutlamalarında ailelerin bol bol gıda malzemeleri göndermeleri yüzünden getirilen yiyeceklerin büyük bir bölümünün çöpe atıldığını belirten okulun öğretmenlerinden Fadime Ercan, "Yardıma muhtaç birçok insanı göz önünde bulundurduğumuzda bir şeyler yapmak gerekiyordu. Bizler de böyle bir yola başvurduk." dedi.  

Bu düşüncelerini okul yönetimi ile paylaştıklarında olumlu cevap aldıklarını belirten Ercan, "Böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu kararı öğrencilerimiz ve aileleri ile paylaştık ve sağ olsunlar, onlar da çok sıcak baktılar. Projemize çok büyük ölçüde sahip çıktılar, destek verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yaptıkları bu güzel etkinlikten dolayı okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri kutlayan Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık ise yapılan bağışın anlamlı ve örnek oluşturacak bir bağış olduğunu belirterek, toplanan gıda ve yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.