Siirt Yeni Mahalle'de zemini sürekli su alan apartman risk altında

Siirt Yeni Mahalle'de zemini sürekli su alan apartman risk altında

Siirt merkez Yeni Mahalle'de, alt yapı eksikliği nedeniyle bina zemininde oluşan su birikintisinin kolonları çürütmeye başladığını dile getiren Yavuz Apartmanı sakinleri, bir facia yaşanmadan yetkililerin sorunlarına bir çözüm bulmasını istiyor.

9 yıldır SİSKİ ve Fen İşleri Müdürlüğü arasında mekik dokuduklarını ama bu kurumların sürekli topu diğer kuruma atarak sorunlarını çözmediklerini dile getiren Yeni Mahalle Yavuz Apartmanı sakinleri, yıllardır korku içerisinde yaşadıklarını söyledi.

Malatya ve İzmir depremlerini hatırlatan apartman sakinleri, "Şayet bir deprem olur da bina yıkılırsa bunun sorumlusu kim olacak? Bu sorunun çözülmesi için ölmemiz mi gerekiyor? 9 yıldır korkuyla yaşıyoruz!" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

"Bina zemini sürekli su doluyor, kolonların demirleri de çürüdü, neden sorunumuz çözülmüyor?"

Binanın 9 yıl önce inşa edildiğini ve bu sorunun o günden bu yana devam ettiğini belirten bina sakinlerinden Hanım Çavun, "9 senedir SİSKİ ve Fen İşleri Müdürlüğüne müracaat ediyoruz. Gitmediğimiz, başvurmadığımız yer kalmadı ama bir türlü kimse gelip bu soruna bir çözüm bulmadı."

Hanım Çavun

Çavun, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı:

Bu bina 2 deprem geçirdi. Eğer bir şey olsaydı sorumluluk ev sahiplerinin mi yoksa belediyenin mi olacaktı? Dediklerine göre yapacak bir şey yok, bir soran veya gelen de yok. Çok korkuyoruz. Bir sarsıntı yaşandığında kimse binada kalmıyor, herkes dışarı kaçıyor. Binanın altı sürekli su doluyor, kolonların demirleri de çürüdü, neden sorunumuz çözülmüyor? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Belediye bizim sıkıntılarımızı çözmek için var. Yoksa belediye niçin orada duruyor? Bir depremde bu bina yıkıldığında artık iş işten geçmiş olacak.

"En ufak bir depremde bina yerle bir olacak"

Bina sakinleri olarak çok tedirgin olduklarını ifade eden Özlem Demir, "Yerin altında bilmediğimiz su kaynağı var, bodrum sürekli su alıyor, bir türlü sebebini de öğrenemedik. Defalarca bina sakinleri olarak belediyeye başvurmamıza rağmen hiç kimse gelip bakmadı. Hiç kimde bir çözüm bulmuyor. Binanın kolonları yıprandığı için çocuklarımızla binada oturmaya korkuyoruz. En ufak bir depremde bina yerle bir olacak. Biz ciddi anlamda çok korkuyoruz, belediye neden gelip bakmıyor, niye bir el atmıyor, anlayamıyoruz. Bina sakinleri olarak çok tedirginiz. Senelerdir mağduruz, belediye mağduriyetimizi gidermeyi bırak gelip bakma tenezzülünde bulunmadı. Yeter artık." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Mehmet Emin Adanmış

"Defalarca dilekçe yazmamıza rağmen her iki kurum da topu birbirine atıyor"

Bina yöneticisi Mehmet Emin Adanmış, alt yapı olmadığı için, yağmur yağdığında bütün suların binanın arka tarafında biriktiğini, su yolunu bulamadığı için de binanın zeminine aktığını ifade etti.

Adanmış, "Sorunun çözümü için SİSKİ ve Fen İşleri Müdürlüğüne defalarca dilekçe yazmamıza rağmen her iki kurum da topu birbirine atıyor. İki kurum arasında kalmış durumdayız. Bir deprem olduğunda ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilemiyoruz. Bina kolonlarında çürüme meydana geldiği için en ufak bir sarsıntıda kendimizi dışarı atıyoruz. Bu nedenle yetkililerden altyapı çalışması yapılmasını istiyoruz."

Sinan Konur

"İzmir'de yaşanan depremden ders çıkarmamız gerekiyor"

Apartman sakinlerinden Sinan Konur, İzmir depreminde yaşanan onca can kaybı ve yıkılan binalardan herkesin bir ders çıkarması gerektiğini hatırlatarak yeni bir facia yaşanmadan yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Konur, "Bina zemininden gelen su sızıntısından çok rahatsızız. Belediyeye yaptığımız müracaatlardan hiçbir sonuç alamadık. Buradan Valimize sesleniyorum; 'Bir an önce sorunun çözülmesini istiyoruz.' Apartman sakinleri olarak korku içerisindeyiz. En ufak bir sarsıntıda evden dışarı çıkıyoruz." dedi.


Zemini sürekli su alan apartman risk altında

Zemini sürekli su alan apartman risk altında

Zemini sürekli su alan apartman risk altında

Zemini sürekli su alan apartman risk altında

Zemini sürekli su alan apartman risk altında

Zemini sürekli su alan apartman risk altında

Zemini sürekli su alan apartman risk altında

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.