Siirtli öğrenci kriz zamanında genç inovasyon ödülüne layık görüldü

Siirtli öğrenci kriz zamanında genç inovasyon ödülüne layık görüldü

13'üncü sınıf öğrencisi Serhan Yılmaz, hem işsiz olan kesimlere iş sağlayacak hem de aile ekonomisine katkı sunacak projesi sayesinde "İsveç Kraliyet Mühendislik Bilimleri Akademisi ödülü"ne hak kazandı.

Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Serhan Yılmaz, İsveç Kraliyet Mühendislik Bilimleri Akademisi tarafından "kriz zamanında genç inovasyon" ödülüne layık görüldü.

Yılmaz'ın, kriz zamanlarında krizi fırsata çevirmek için güzel bir proje hazırladığını ifade eden Mili Eğitim Müdürü Deniz Edip, "İnşallah, ilimizde böyle cevherler ortaya çıkacak ve hem ülkemiz hem de tüm dünya için böyle güzel projelere vesile olacak" dedi.

Edip, "Bu gün, Türk Telekom Fen Lisesi 13'üncü sınıf öğrencimizin başarısını ödüllendirmek için bir araya geldik. Kendisini tebrik ediyorum, emeği geçen okul idarecilerini, öğretmenlerini ve ailesini tebrik ediyorum." dedi.

"Kriz zamanında kötü durumu ve işten çıkarılmaları fırsata dönüştürmeyi hedefledik"

Yılmaz, "Türk Telekom Lisesinde 13'üncü sınıf öğrencisiyim, birkaç ay önce geliştirdiğim proje ile İsveç Kraliyet Mühendislik Akademisi tarafından "kriz zamanında inovasyon ödülüne" layık görüldüm. Bu kapsamda İl Mili Eğitim Müdürümüz beni ödüllendirdi. Kendisine ve aileme bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Proje, kriz zamanında kötü durumu ve işten çıkarılmaları fırsata dönüştüren bir projedir. İşten çıkarılanları basitçe açık olan iş pozisyonları ile özellikle sağlık alanındaki iş pozisyonlarıyla eşleştirmeyi hedefledik." ifadelerini kullandı.

"Ülkemizde Serhan gibi öğrencilerin olduğuna inanıyorum"

Ülkede gençlere daha fazla imkân verilmesini ve kırsalda olan illerin desteklenmesi gerektiğini dile getiren baba Hasan Yılmaz, bu tür çocukların sayısının artmasını ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olmaları temennisinde bulundu.

Yılmaz, "Ülkemizde Serhan gibi öğrencilerin olduğuna inanıyorum, destek sağlandığında çocuklarımızın daha fazla ve daha iyi başarılar elde edebileceğine inanıyorum. Serhan, ortaokuldan bu yana bu tür projelerle uğraşıyor. Bu ödülü alması bizi oldukça gururlandırdı. Ben, Mili Eğitim Müdürümüze, Milli Eğitim Teşkilatına ve başarıda çok önemli katkısı olan okul idaresi ile öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Programa Mili Eğitim Müdürü Deniz Edip, Milli eğitim Şube Müdürleri Abbas Balcı, Mirza Tetik, okul idarecileri ve Yılmaz'ın ailesi katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.