Siirt'te 4-6 yaş Kur'an kursları yüz yüze eğitime başladı

Siirt'te 4-6 yaş Kur'an kursları yüz yüze eğitime başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi" çerçevesinde, Siirt'te 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur'an kursu eğitimleri başladı.

2021-2022 eğitim-öğretim döneminde 13 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitime başladı. Öğrenci kayıtları ise 20 Eylül'e kadar devam edecek.

4-6 yaş çocuklar için açılan Kur'an kursunda çocuklara, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde, Kur'an-ı Kerim harfleri ve temel dini bilgiler öğretilecek ve değerler eğitimi yanında diğer eğitim ve beceriler verilecek.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Kur'an kurslarının eğitim-öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını dileyerek öğretici ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Özellikle 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarına halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade eden il Müftüsü Kapıcıoğlu, "Çocuklarımızı Kur'an'ın rahmet iklimiyle buluşturmak, Peygamberimizin örnek hayatıyla tanıştırmak ve İslam'ın güzel ahlakıyla yetiştirerek geleceğe hazırlamak, onlar için yapabileceğimiz en büyük iyilik ve onlara bırakabileceğimiz en büyük zenginliktir." diye konuştu.

İl Müftüsü Kapıcıoğlu, "Her yaş grubundan insanımıza güzel dinimizi öğretmek için çaba harcayan, büyük gayretler gösteren Kur'an kursu öğreticilerimize başarılar diliyor, sağlıklı, güvenli ve huzur içinde bir eğitim-öğretim yılı olmasını temenni ediyor, 2021-2022 yılı Kur'an Kursu Eğitim-Öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Müftü Kapıcıoğlu, geçen yıl bir olan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarının bu yıl 4 farklı mahallede açıldığını, önümüzdeki günlerde ise bu sayının 8'e çıkacağını ve vatandaşlarımızın bu kurslara çocuklarını kayıt edebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler