​Siirt'te akıl oyunları turnuvası başladı

​Siirt'te akıl oyunları turnuvası başladı

​Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl genelinde akıl ve zekâ oyunları konusunda farkındalık oluşması amacıyla Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası başladı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocukların; düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olması öğrenci ve öğretmenlerin akıl oyunlarını dersin içinde kullanmalarıyla derslerin daha eğlenceli ve çekici hale getirilmesi amacıyla akıl oyunları yarışması başlatıldı.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlanması amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğü binasında yapılan yarışmada, 150 öğrenci, sudoku, satranç ve tangram oyununda birbirleriyle yarışıyor.

Şampiyonada, illerinde dereceye giren öğrenciler Türkiye şampiyonu olabilmek için mücadele verirken, aileleri de çocuklarını yalnız bırakmıyor.

Düzenlenen “Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası” Öğrencilerin vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması, bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilere sosyal becerilerini geliştirme, kendini ifade etme fırsatının verilmesi amaçlanıyor.

“Amacımız öğrencilerimizin öğretimiyle beraber kişisel gelişimini sağlamaktır”

Öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi, grupla uyumlarının artırılması, sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Butur, etkili iletişim, grup çalışmaları, problem çözme ve muhakeme kabiliyeti olan akıl oyunları yarışmasını başlattıklarını söyledi.

Yarışmanın 3 gün süreceğini belirten Butur, "150 öğrencimiz 3 ayrı oyunda yarışacak ve Cuma günü ödül töreni gerçekleşecek. Bunu ilde genişleterek yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Öğrenci sayısını da ikinci etapta 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız öğrencilerimizin öğretimiyle beraber kişisel gelişimini sağlamaktır. Oyunun sadece oyun olduğunu değil kişisel gelişimlerinin de gelişebileceğini bilmelerini istiyoruz. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum." diye konuştu.

3 gün sürecek yarışma sonunda 3 ayrı oyunda ilk 3'e girecek öğrenciler ödüllendirilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.