Siirt'te bir köy korucusu hayatını kaybetti (Güncellendi)

Siirt'te bir köy korucusu hayatını kaybetti (Güncellendi)

Siirt’in Şirvan ilçesinde menfeze döşenen mayın uzaktan infilak ettirilmesi sonucu bir geçici köy korucusu hayatını kaybederken biri ağır 3 korucu yaralandı.

Köy korucularının yol kontrolü yaptığı sırada yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada bir geçici köy korucusu hayatını kaybederken biri ağır 3 korucu yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Siirt’in Şirvan İlçesine bağlı Gözlüce (Örek) ile Ormanlı (Usiak) arasında yola döşenen mayını fark eden korucular araçlarından inerek kontrol etmek istediler. 4 köy kurucusunun yaklaşmasıyla mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Mayının patlaması sonucu olay yerinde bulunan 4 geçici köy korucusundan biri hayatını kaybederek biri ağır 3 kişi yaralandı.

Patlamada Emin Akyıldız (40) isimli geçici köy korucusu hayatını kaybetti. Ramazan Bayazgül (50), Hafzullah Dinçler (40), İzzettin Kalkan (50) isimli geçici köy kuruyucuları ise yaralandı. Yaralılardan Ramazan Bayazgül isimli geçici köy kurucusu durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay yerine jandarma, geçici köy korucuları ve sağlık görevlileri sevk edildi. Yaralılar Siirt ve Şirvan ilçesindeki hastanelerde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Emin Akyıldız ise Şirvan ilçe Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Köy sakinlerinden Hüseyin Akbarak, yaşanan olayla ilgili şunları söyledi: “İki araçla Gözlüce köyünden Ormanlı köyüne taziyeye gidilecekti. İki köy arasında mayın olduğunu fark ettiler. Kontrol için araçlardan indiler o esnada mayın patlatıldı. Mayının patlaması sonucu 1 kişi parçalanarak öldü. 1’i ağır 3 kişi ise yaralandı.”

Bölgede olayla ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatıldı .(M. Sait Çelik- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.