Siirt’te bir mahalle karantina altına alındı

Siirt’te bir mahalle karantina altına alındı

​Hıfzıssıhha Kurulu, (Covid-19)salgının yayılmasını önemek amacıyla Siirt Merkez Çal Mahallesini karantina altına alırken 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların da sokağa çıkmasını yasakladı.

Vali Ali Fuat Atik'in başkanlığında kentte Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplandı.

Toplantı sonrarı alınan kararlara göre, il ve İlçelerde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlar ve çalışanların maske ile girecek, maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacak.

1 Ocak 2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları 3 Nisan 2020 tarihi saat 24:00’dan itibaren geçici olarak yasaklandı.

İl ve İlçelerde meydanlarda, sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyece. Yan yana yürüyen vatandaşların ise sosyal mesafeyi(2-2,5 m) gözeterek yürümelerine dikkat edilecek; alınan kararlara uymayanlar hakkında idari ve adli işlemler yapılacak.

Siirt Belediyesine bağlı hizmet veren şehir içi servislerinin 4 Nisan 2020 tarihinden itibaren ikinci bir karara kadar çalışmaları durdurulacak.

Coronavirus (Covid-19) salgınından tüm vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Siirt Merkez Çal Mahallesinin belirtilen alanına 4 Nisan 2020 tarihi saat 08:00’dan itibaren ikinci bir karara kadar karantina uygulanacak.

İnsan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşların kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durumun Mahalle Muhtarına tebliğ edilmesine ve mahallede anons ile duyurulmasına kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulmasına karar verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.