Siirt’te çatışma: 3 PKK’li öldürüldü

Siirt’te çatışma: 3 PKK’li öldürüldü

Siirt kırsalında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Çatışmada, 3 PKK’li öldürüldü.

Siirt merkez ve Tillo ilçesi kırsalında PKK’ye yönelik operasyonlar nedeniyle 5 köy ve 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; İl Jandarma ve Tillo İlçe Jandarma komutanlıkları, PKK’lilerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarının tahrip edilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

Operasyon sırasında bölgedeki vatandaşların can ve mal güvenliği dolayısıyla merkez Koçlu, Bayraktepe ve Ekmekçiler köyleri ile Tillo ilçesine bağlı Çınarlısu ve Taşbalta köyleri ve buralara bağlı Alkumru, Elmacık, Erenler mahalleleri ile Akyayla köyünün Kargacık Mahallesi'nde saat 17.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yasağın ilan edilmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonda PKK’lilerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatılmada, 3 PKK’li öldürüldü.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, merkeze bağlı Meydandere köyü kırsalında devam eden hava destekli operasyonda, İnsansız Hava Araçları ile tespit edilen 3 PKK'linin öldürüldüğü ifade edildi.

Bölgede geniş çağlı operasyon sürüyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.