Siirt’te çiftçiler Hasat Bayramında buluştu-foto

Siirt’te çiftçiler Hasat Bayramında buluştu-foto

Siirt’in Kurtalan ilçesinde düzenlenen ‘Hasat Bayramı’ etkinliğinde, tarıma yaptıkları katkılardan dolayı, 10 fıstık üreticisine plaket verildi.

Kurtalan Ziraat Odası tarafından Derince köyünde düzenlenen Hasat Bayramı etkinliğinde tarıma yaptıkları katkılardan dolayı, bu yıl örnek seçilen en iyi 10 fıstık üreticisine plaket verildi.

Etkinliğe katılarak çiftçilerle bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz, çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledi. Daha sonra Derince köyünde biçerdöverin başına geçen Vali Tutulmaz, buğday hasat ederek, bu yılki rekolteyi 120 bin tonun üzerinde beklediklerini söyledi.

Çiftçilerin hasat bayramını kutlayan Tutulmaz, Siirt'te tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması amacıyla Valilik tarafından, çiftçilere her türlü desteğin verildiğini söyledi.

Tutulmaz, “Tarım Bakanlığımız başta olmak üzere, GAP, DİKA, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) aracılığıyla çiftçilerimize çeşitli desteklemeler yapıyoruz. Siirt'in tarımda daha iyi noktalara gelmesi için de bu desteklemeler devam edecektir.” dedi.

Siirt’in tahıl ambarı Kurtalan-Garzan Ovasının sulu tarım ile hayat bulacağını kaydeden Tutulmaz, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen Gökdoğan Köyü Yunuslar Mezrası, Saipbeyli ve Yayıklı köyü ‘Toplu Basınçlı Sulama Sistemi’ projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, sulu tarıma geçişle birlikte, tarıma dayalı ürün çeşitliliğine paralel olarak, verim ve kalitenin bölgede artacağını söyledi.    (Muhammed Dayan İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.