Siirt’te çocuklara namaz eğitimi verildi

Siirt’te çocuklara namaz eğitimi verildi

​Siirt’te namaz eğitimlerini tamamlayan çocuklara “Hayat Namazla Güzeldir” programı düzenlendi.

Kur’an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Ağustos Ayı Namaz Ayı” etkinlikleri kapsamında Siirt koordinatörlüğü tarafından namaz eğitimlerini tamamlayan çocuklara camide “Hayat Namazla Güzeldir” programı düzenledi.

Siirt’in tarihi Ulu Cami’sinde yapılan final programına katılan çocuklara camide cemaatle namaz kılmanın önemi anlatıldı.

Çocuklara namaz sevgisi ve eğitimi verilmediği sürece camilerde sadece yaşlıların olacağını söyleyen Kur’an Nesli Platformu Siirt Koordinatörü Abdurrahman Yıldız, velilerin çocuklara namazı sevdirilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, “Kur’an Nesli Platformu olarak Siirt’te geçen sene 6-12 yaş arsında çocuklara namaz öğretme, namazı sevdirme, gözümün nuru namaz, çalışmaları yapmıştık bu senede 'hayat namazla güzeldir' sloganı ile bir eğitim verdik 15-20 Ağustos'ta değişik mekânlarda, camilerde, evlerde bu eğitimler verildi. Fakat bayramın araya girmesi ile finali bayram sonrasına aldık. Geleceğimiz olan çocuklara namaz öğretilmeden, sevdirilmeden, büyüdükleri zaman bu imkânı bulamayız ve camiler yaşlılarla dolar. Bizim isteğimiz camideki cemaatin gençleşmesi ve Kur’an nesli bir toplumun oluşmasıdır. Bundan sonraki hedefimiz büyüklere yönelik Kur’an tefsir ve meali çalışmalarını başlatacağız bu program birçok ilde yapıldı. Siirt’te yaklaşık 40 -50 civarında erkek, 30-40 civarında kız öğrenciye namaz eğitimi verildi ve bugün çocukların sertifikaları verilip programı sonlandıracağız.” dedi.

Son olarak Siirt’teki vatandaşlara öneride bulunan Yıldız, “Çocuklarımız geleceğimizdir, biz çocuklarımızı genç yaşta namazı öğretmesek, namaza alıştırmasak büyüdüğü zaman iyi bir insan olmasını bakliyemeyiz onun için çocuklarımızı namaz alıştıracağız ki büyüdüğü zaman Salih, hayırlı bir evlat olsun, yanlış yola düşmesin Allah'a, topluma, ailesine faydalı bir kul olsun.” ifadelerini kullandı.

İLKHA









































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.