Siirt’te "Dinamik Denetim Süreci" başladı

Siirt’te "Dinamik Denetim Süreci" başladı

​Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, düşük riskli iller arasında bulunan ve normalleşmenin başladığı Siirt’te, “Dinamik denetim süreci”ne katıldı.

Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçiliyor. 81 ilde bugün geniş kapsamlı Covid-19 denetimleri gerçekleştirildi. 81 ilde olduğu gibi Siirt’te de başlayan denetimlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına bakıldı.

Denetim faaliyetlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarının azami seviyede destek (personel, araç, malzeme vb.) vermesi sağlanacak. Bu denetimlerde teknolojik imkânlardan üst düzeyde istifade etmek suretiyle denetimlerin etkinliği ve kapasitesi artırılacak.

iş yerleri haftalık denetleyecek

İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde bulunan “İş Yeri Denetim Ekipleri” ve Mahalle Denetim Ekiplerine, belediye/il özel idaresi, meslek odaları, iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip kamu personeli ile Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetmenlerinden oluşturulan yeni denetim ekipleri dâhil edilecek ve dinamik denetim modeli uygulanacak.

Siirt’te maske ve sosyal mesafe denetimlerine katılan Vali Hacıbektaşoğlu, esnaflara uyarılarda bulundu. Salgın sürecinde Siirtlilerin üzerine düşeni yaptığını belirten Hacıbekteşoğlu, “Bu günlere de gelmek çok kolay olmadı.” dedi.

Allah’a şükür Siirt olarak en düşük risk seviyesinde olan illerden bir tanesiyiz.” diyen Hacıbektaşoğlu, vaka sayılarının düşüş trendinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi.

“Salgın geçen sene Mart ayında başlamıştı ve sadece birkaç vaka vardı. Nisan ayında günlük ortalama vaka sayımız 10, bugün itibari ile de ortalama vaka sayısını 8 ile kapattık. Bu düşme tirendi devam ediyor, toplum olarak çok büyük fedakârlıklara katlandık. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma, seyahat kısıtlamaları yaşandı. Lokanta, kafe sektörü birçok sıkıntılara hep beraber katlandık. Motivasyonumuzu diri tuttuk, Allah’a şükür bu günlere geldik ama bu günlere gelmek çok kolay olmadı.”

Salgını daha aşağı seviyelere düşürmenin çok daha zor olduğunu ifade eden Hacıbekteşoğlu, “Her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz lazım, 3 basit tedbir, maske, mesafe ve hijyen bu tedbirlere uymamız gerekiyor. Bütün etrafımızı korumamız, uyarmamız lazım, birbirimizi denetlememiz ve motivasyonumuzu arttırmamız lazım. Denetim ekiplerimiz sahada, bu gün ekiplerimize, esnafımıza destek olmak hem de bir farkındalığı ortaya koymak amacıyla sahadayız. Bir ilin vaka sayısının düşük olması yetmiyor. Biz, bütün illerin mavi tabloda olmasını hayal ediyoruz. İnşallah bu salgını hayatımızdan tamamen söküp atacağız.” diye konuştu.

Son olarak normalleşmeden dolayı esnafın yüzünün güldüğünü dile getiren Hacı bekteşoğlu, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Esnafın yüzü gülüyor, Siirt denetimlere uyuyor ama uymayanlarda oluyor ve bunlar genelde istisnai bir durum, esnafımızın yüzünün gülüyor olması bizimde yüzümüzün gülmesine vesile oluyor. İnşallah bir daha hiçbir iş yerimiz kapanmaz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.