Siirt'te EBA destek noktaları faaliyete geçti

Siirt'te EBA destek noktaları faaliyete geçti

​Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, online eğitim olanağına maddi imkânsızlıklarından dolayı erişim sağlayamayan ya da giriş yapmakta zorlanan öğrenciler için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktası kurdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, ilk etapta il merkezinde 4 okulda kurulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktalarının önümüzdeki hafta Tillo ilçesinde bir ve diğer ilçelerde 2 okulda olmak üzere 20 bölgede kurulacağını belirtti.

Şehit Davut İlbaş Ortaokulunda EBA üzerinden uzaktan eğitimin başladığını ve okulu bilişim sınıfının destek noktasına dönüştürüldüğünü aktaran Edip, 40 kişilik sınıflara dönüşümlü olarak sosyal mesafe kuralına göre öğrenci kabul edeceklerini kaydetti.

"Bu merkezler, maddi imkânı ve interneti olmayan öğrencilerimiz için bir fırsattır"

Özellikle kenar mahallelerde maddi imkânı, internet veya bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitime erişim imkânı olmayan öğrencilere yönelik Bakanlığın talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından EBA destek noktaları çalışması başlatıldığını kaydeden Edip, şöyle konuştu:

"Uzaktan eğitime dün itibarı ile başladık, 21 Eylül’e kadar eğitimimiz devam edecek. Özellikle maddi durumu yetersiz, evlerinde internet, tablet veya bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için ilimizin belirli noktalarında EBA destek merkezlerini kurduk.

Şu anda Davut İlbaş Okulumuz olmak üzere her mahallede bir EBA destek merkezi kuruyoruz. Bir merkezimiz bitti, diğer merkezlerimiz de diğer hafta bitecek. Yarın bakanımızın kendisi bizzat açılışını yapacak. Siirt şu anda pilot illerden bir tanesidir. Bakanımız yarın canlı yayında bağlanacak. Bu merkezler, maddi imkanı olmayan öğrencilerimiz için bir fırsattır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.