Siirt’te fahiş fiyat artışına karşı büyük marketler denetlendi

Siirt’te fahiş fiyat artışına karşı büyük marketler denetlendi

Ticaret Bakanlığının 81 ilde market, pazar yeri, çarşı ve toptancı hallerinde fahiş fiyat artışlarına yönelik olarak başlattığı denetimler Siirt’te de gerçekleştirildi.

Siirt Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği” kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi amacıyla, denetimler gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde, etiket fiyatlarından alış satış fiyatlarına kadar tüketicinin korunmasına yönelik tüm ayrıntılar incelendi. Ekipler, haksız fiyat artışı yaptığı belirlenen işletmelere idari para cezası uygulayabilecek.

Ekipler tarafından ilde bulunan yerel işletmeler ile zincir marketlerde özellikle temel gıda ürünlerinde yapılan denetimlerde alış-satış fiyatı ve etiket kontrolleri yapılıp, işletmelerde satışa sunulan temel ürünlerinin alış ve satış fiyatları arasındaki farklar incelendi.

“idari para cezası uygulanabilecek”

Denetimlerde haksız fiyat artışı olduğu değerlendirilen firma ve ürünler ile ilgili tutanak ve belgeler, Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna iletilecek. Firmaların savunmalarının alınmasının ardından haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenler hakkında 10 bin 911 lira ile 109 bin 110 lira arasında idari para cezası uygulanabilecek.

“Alo 175 tüketici hattına şikâyetler iletilebilir”

Vatandaşlar, haksız fiyat artışlarına yönelik tespit ve şikâyetlerini, ALO 175 Tüketici Hattına veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden iletebilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler