Siirt’te ilk kez 82 yaşındaki hastaya kalıcı kalp pili takıldı

Siirt’te ilk kez 82 yaşındaki hastaya kalıcı kalp pili takıldı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son günlerde anjiyoların yapılmasının ardından kalıcı kalp pilinin takılması da kalp hastalarını şimdiden sevindirdi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Aslan, Uz. Dr. Çağdaş Kaynak ve ekibi, Siirt’te yaşayan A.B (82) isimli hastaya yaptıkları başarılı bir operasyon ile kalıcı kalp pili taktı.

İlk kez kalıcı kalp pili takılmasının altına imza atan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Muzaffer Aslan, Uzman Doktor Çağdaş Kaynak ve ekibi şu açıklamada bulundu:

“Hastanemiz acil servisine baş dönmesi şikâyeti ile başvuran 82 yaşındaki A.B adlı hastaya yapılan tetkikler neticesinde kalp ritminde duraksama saptanması üzerine hastanemiz anjiyografi ünitesinde kalıcı kalp pili takılmak üzere ameliyata alındı  ve kalıcı kalp pili takıldı.”

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanları Dr. Aslan ve Dr. Kaynak tarafından başarılı bir şekilde kalıcı kalp pili takıldığını ve işlem sonrası taburcu edilerek sağlığına kavuştuğunu dile getiren A.B, isimli hasta duygularını şu şekilde ifade etti:

"Yapılan ameliyat sonrası böyle bir hizmetin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde verilmiş olması nedeniyle başta hekimler olmak üzere idarecilere teşekkür ediyorum. Bu ameliyat inşallah bundan sonra benimle aynı sıkıntıyı yaşayan hastalar için bir umut olacak. Siirtliler, artık başka şehirlere sevk edilmeden kendi memleketlerinde şifa bulacak.”

Kalp pili nedir?

Kalp ritim bozukluklarının bazı tipleri; hastada hayati tehlike oluşturacak şekilde kalp hızında düşmeye sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda kalıcı kalp pili takılması zorunlu bir hal almaktadır. Kalp pili, kalp atımı için gerekli uyarıyı sağlamakta ve bu sayede uyarılan kalp kendi kasılma gücü vasıtası ile kasılarak normal kalp atımını gerçekleştirmektedir.


Siirt’te ilk kez 82 yaşındaki hastaya kalıcı kalp pili takıldı

Siirt’te ilk kez 82 yaşındaki hastaya kalıcı kalp pili takıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler