Siirt'te "Işık hadisesi" programı iptal edildi

Siirt'te "Işık hadisesi" programı iptal edildi

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından hocasının başucunu aydınlatması amacıyla yaptırdığı ve 21 Mart’ta meydana gelecek "Işık hadisesi" için düzenlenmesi planlanan program, Corona virüsü nedeniyle iptal edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, 256 yıl önce dönemin astronomi dehası Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından hocasının başucunu aydınlatması için yaptırdığı ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan "ışık hadisesi" için 21 Mart’ta düzenlenmesi planlanan programın Corona virüs nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, 256 yıl önce hocası İsmail Fakirullah Hazretleri için yaptırdığı türbeye 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde ışığın girmesini sağlayacak bir sistem planlamıştı. Asırlardır devam eden ışık hadisesi, türbenin hemen yanındaki kule ve tepede bulunan duvar ve kalenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkıyor.

Gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde ışık hadisesini, dünyanın ve Türkiye'nin değişik yerlerinden izlemeye gelen vatandaşlar, güneşin doğmasına az bir süre kala tekbir, salavatlar ve dualar eşliğinde güneşin doğmasını gözlüyor, meydanda kurulan dev ekrandan sinevizyon aracılığıyla ışık hadisesinin gerçekleşmesini bekliyordu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler