Siirt’te kaçak avcılık yapanlara idari para cezası uygulandı

Siirt’te kaçak avcılık yapanlara idari para cezası uygulandı

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı, kaçak avcılığa izin vermiyor.

Valilikten yapılan açıklamada, "Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Şirvan Madenköy Şehit Nedim Sarı Jandarma Karakol Komutanlığının ortak çalışmalarıyla Siirt ili, Şirvan ilçesinde ava kapalı olan Yayladağ bölgesinde kaçak avlanma yaptığı tespit edilen 3 şahıs hakkında tutanak düzenlenmiş, bir kınalı keklik cansız olarak ele geçirilmiştir. Şahıslar hakkında kaçak avlanma dolayısıyla idari yaptırım uygulanmış, ayrıca sokağa çıkma yasağına uymadıkları için de idari para cezası uygulanmıştır.” denildi.

Bölgede yapılacak her türlü kaçak avcılık faaliyetinin güvenlik güçlerine bildirilmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Türkiye genelinde kotalı avcılık ve avlak sistemine geçildi. Bu kapsamda ava çıkmak isteyen avcılarımız internet üzerinden (AVBİS) avlanacağı avlağı ve av yapacağı türü seçebilecek. Bu uygulama ile avlak bazında sürdürülebilirlik ve tür bazında da çeşitlik zenginleşecektir. Avcılarımızın internet üzerinden kota almadan ava çıkmasın, vizelerini zamanında yaptırmaları ve avlanma izin kartlarını almaları gerekiyor.”

Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında hafta sonları Cumartesi/Pazar sokağa çıkma yasağının getirildiği ve bu kapsamda yeni bir karar alınıncaya kadar avcıların hafta sonları bu kısıtlamalara uyması gerektiği kaydedildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.