Siirt’te Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesinin protokolü imzalandı

Siirt’te Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesinin protokolü imzalandı

Siirt Valiliği ile Ziraat Bankası arasında "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Siirt’te küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, yerli ırk koyun yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve kırsalda yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla hazırlanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin işbirliği protokolü imzalandı.

Proje ile üreticiler 100 bin lirası sıfır faizli, koyun alımı yapabilecek. Proje kapsamında, Siirt’te bin ailenin faydalanması hedeflenirken bir yılda 100 bin koyun artışı sağlanarak üretim ve istihdama katkı sağlaması bekleniyor.

Projenin Siirt’te küçükbaş hayvancılığa önemli bir ivme kazandıracağına dikkati çeken Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu,  uygulanacak projelerle Siirt’in koyun sayısının bir yıl içinde 100 bin, 5 yıl içinde ise 500 bin adet arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Hacıbektaşoğlu, il ve ilçelerde kurulacak olan komisyonla uygun göreceği üreticilere 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanma imkânı verileceğini söyledi.

"Hedefimiz önümüzdeki bir yıl içerisinde projeden bin kişiyi yararlandırmak"

Söz konusu proje ile Siirt'in ve çayırlarıyla, meralarıyla, doğasıyla, tarımsal arazileriyle tarımın parlayan yıldızı olacağını ve bölgeye ayrı bir heyecan katacağını vurgulayan Hacıbektaşoğlu, "Siirt’te 1 milyon 250 bini aşkın küçükbaş hayvan sayısı var. 'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesi ve bunu takip edecek diğer projelerle hem insanımızın refah seviyesini yükseltmek, hem de toprağımızın her karışına hak etmiş olduğu hizmetleri sunmak istiyoruz. Önümüzdeki bir yıl İçerisinde projeden bin kişiyi yararlandırmak istiyoruz. Projeden yararlanacak olanların gelirlerini en az 2 kat arttırmayı hedefliyoruz. Kaymakamlarımız projeye sahip çıkarak İl ve İlçe tarım müdürlükleriyle beraber projenin en iyi şekilde uygulanmasına katkı sağlayacaklardır. Kalkınma ve istihdam sağlayacak olan bu anlamlı projenin ilimizde hayata geçmesinde emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Maliye Bakanımıza, Tarım Bakanımıza, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne hem şahsım, hem Siirt halkı adına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Törende, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Siirt ilinin genel tarım ve hayvancılık potansiyeli ile projenin hedeflerini anlatan bir sunum yaptı.

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Ercan Durmuş da çiftçilere verilen desteğin faizsiz olmasının çiftçileri rahatlatacağını hem de bölgede hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti. 

Projenin protokolü, Vali Osman Hacıbektaşoğlu ile Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü Ercan Durmuş arasında imzalandı.

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen törene, Vali Yardımcıları Resul Özdemir, Lokman Düzgün, ilçe kaymakamları, Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü Ercan Durmuş,  İl Tarım Müdürü Ergün Demirhan, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç, MHP İl Başkanı Fatih Cantürk, il ve ilçe ziraat odaları başkanları, birlik başkanları ve mesleki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.