Siirt'te kuraklıktan zarar gören çiftçilere destek

Siirt'te kuraklıktan zarar gören çiftçilere destek

Yetiştirdikleri ürünlerde yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere, "gelir desteği ödemesi" yapılacak.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından belirlenen tarım havzalarında yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere bir defaya mahsus olmak üzere dekar başına 30 TL ile 100 TL arasında destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

Desteklemeden yararlanmak isteyenlerin herhangi bir başvuru yapmayacağı belirtilen açıklamada, 2021 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak kuru şartlarda hububat ve baklagiller üretimi yapan ve iklimsel faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış nedeniyle verim kaybı yaşayan çiftçilere, bir defaya mahsus olmak üzere dekar başına destekleme ödemesi yapılacağını bildirdi.

Karar, yem bitkisi amacıyla ekilenler hariç, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olarak kuru şartlarda ekilen arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf, mercimek ve nohut ürünlerini kapsayacağı belirtildi.

Destek Ödemeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerince ÇKS'ye göre oluşturulacak icmaller esas alınarak Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak.

Desteklemeden yararlanmak istemeyen çiftçilerin Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Destelemeden faydalanmak İstemeyenlerin 8 Ekim 2021 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.

Kuraklık desteklemesinden faydalanmak istemeyen çiftçilerin taleplerini il/ilçe müdürlüklerine yazılı olarak 8 Ekim 2021 tarihine kadar bildirmeleri gerektiği kaydedildi.

2021 üretim yılı hububat baklagiller fark ödemesi destekleme uygulamalarına esas il/ilçe minimum ve maksimum verim değerleri belirlenirken il/ilçe tahkim komisyonları tarafından tespit edilerek karara bağlanan verim kaybı oranlarının il/ilçe minimum ve maksimum verim değerlerinden düşüleceğinden çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için il ve ilçe müdürlüklerinden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler