Siirt’te LGS toplantısı yapıldı

Siirt’te LGS toplantısı yapıldı

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 20 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ilgili düzenlenen toplantıda, sınav öncesi tüm eksikliklerin tamamlandığı belirtildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda sosyal mesafe ve maske takma kuralına uyularak İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip başkanlığında yapılan toplantıya şube müdürleri ve sınav merkezi müdürleri katıldı.

Edip, 20 Haziran’da ülke genelinde yapılacak merkezi sınavın çok önemli olduğunu belirterek, “Öncelikle merkez ilçe ve 6 ilçe dahil olmak üzere toplamda 10 bin 160 öğrencimiz bu sınava girecektir. Sınav  142 merkezde yapılacak olup,   bin 779 öğretmenimiz görev alacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırlamış olduğumuz iki tane video ile detaylı bilgilendirmeler yapılmıştır. Sınav yapılacak okullarımızda hijyen çalışmaları tam teşekküllü olarak yapılmış olup, merkezde 37 okulumuzun bahçeleri  belediye tarafından dezenfekte edilerek yıkanmıştır.” dedi.

“Sınavda yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale etmek için merkezi bir kontrol sistemi kuruldu”

Sınav tarihi belli olduktan sonra tüm ilçe milli eğitim müdürleri ve ortaokul müdürleri ile birlikte ara ara toplantılar yapıldığını ifade eden Edip, “142 ortaokulu müdürünün olduğu WhatsApp grubu  oluşturulmuş olup, gerekli bilgilendirmeler buradan yapılmaktadır. Sınav anında yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale etmek adına merkezi bir kontrol sistemi kurmuş bulunmaktayız. Her okulda maske, dezenfektan, koruyucu elbise, peçete, spiral maske gibi önemli ihtiyaçları öğrencilere dağıtacağız ve her okulda sosyal mesafe alanları oluşturacağız.” diye konuştu.

"Sen Evde Kal Kitabın Bizden Projesi’ ile kaynak kitap temin edildi"

Öğrenciler için son bir buçuk aydır yapılan etkinlikler hakkında bilgi veren Edip, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimize yönelik ‘Sen Evde Kal Kitabın Bizden Projesi’ ile kaynak kitap temin edilmiştir. ayrıca bakanlığımızın yayımladığı soru desteği paketleri çözülerek karekodları oluşturulup, videoları öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. 8’nci sınıf öğrencilerimize online başarı temenni buluşmalarını gerçekleştirmiştir. ayrıca öğrencilerimizin sınav kaygısını azaltmak adına rehber öğretmenler aracılığıyla çeşitli çalışmalar yapılmıştır.”

Siirt’te bir okulun ‘pandemi okulu’  olarak belirlendiğini ve bu okulu da şimdiye kadar 3 öğrencinin başvuruda bulunduğunu belirten Edip, Coranovirus hastalığına yakalanan öğrencilerin  o kulda sınava gireceğini kaydetti.

Evi karantinasında olan fakat Covid-19 olmayan 10 öğrencinin de kendi okullarının yedek salonlarında tek başlarına sınava gireceğine dikkat çeken Edip, “Taşımalı öğrencilerin nakli ile ilgili her türlü tedbir alınmıştır. Sınav öncesi okullarımızın her yönüyle iş güvenliği ve sağlığı uzmanlarımız, il temsilcilerimiz tarafından denetimi sağlanmıştır. Bu vesile ile sizlerin aracılığıyla sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. Kendilerine olan sonsuz güvenimizi belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı.

Bazı öğrencilerin sınava sokulmak istenmediği  gibi bir alıgının oluşturulduğuna yönelik bilgilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Edip, “Kamo oyunda yanlış bir algı var. Sınav başarısını yükseltmek için bazı öğrencilerin sınava alımayacağına yönelik algılar kesinlikle doğru değildir. Ne böyle bir niyetimiz ne de böyle bir çalışmamız bulunuyor. 10 bin 60 öğrencimizin tamamı sınava girecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık.” diye konuştu.

İLKHA


Siirt’te LGS toplantısı yapıldı

Siirt’te LGS toplantısı yapıldı

Siirt’te LGS toplantısı yapıldı

Siirt’te LGS toplantısı yapıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.