Siirt’te muhacirler iftar sofrasında buluşturuldu

Siirt’te muhacirler iftar sofrasında buluşturuldu

Siirt Kızılay Şubesi, kardeşliğin pekişmesi amacıyla Türkmen, Suriyeli, Afgan ve Yemenli muhacirleri iftar sofrasında bir araya getirdi.

Siirt Kızılay Şubesi tarafından kardeşliğin pekişmesi amacıyla iftar programı düzenlendi. Özel bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, Türkmen, Suriyeli, Afgan ve Yemenli muhacirler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahiler seslendirildi. Siirt Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç da programda kısa bir konuşma yaptı.   

Hayırlı çalışmalarının ilkini muhacir kardeşleriyle gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Altunç, Türk Kızılay’ının veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Altunç, “Siirt şubemizin ev sahipliğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek amacıyla bir arada bulunmaktayız. Bu güzel iftar sofrasında bizleri buluşturan cenabı Hakk’a şükrediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hayırdan hayra koşan, hayra vesile olan ve birleşen tüm yolların kavşağında Türk Kızılay’ımıza gönül veren çalışmalara katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Bizlere destek veren tüm hayırsever işadamlarına çok teşekkür ederiz. Hayırlı ramazanlar, hayırlı ibadetler diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Biz bir ümmetiz, acımız, sevincimiz ve her şeyimiz de birdir”

İslam ülkelerinin arasındaki sınırların sanallıktan ibaret olduğuna vurgu yapan Siirt Ak Parti Millet Vekili Osman Ören ise "Ülkelerindeki savaştan dolayı bizlere sığınan kardeşlerimizi artık muhacir olarak görmüyor Siirt’in bir evladı olarak görüyoruz." dedi.  

Ören, "Bu şekilde birlik beraberliği taçlandırmış oluyoruz. Bu kardeşlerimizi Siirt’te görmekten milletvekili olarak mutluluk duyuyorum. Allah her zaman kardeşliğimizi pekiştirsin ve bu ümmetin birlikteliği devam etsin inşallah. Sınırlarımız sanaldır, sınırları kaldırmamız gerekmektedir. Bu kardeşliğimiz devamlı olmalıdır. Bundan öte biz bir ümmetiz. Acımız, sevincimiz her şeyimiz birdir. Biz burada gereken her şeyi sağ olsun Kızılay şubemiz, STK’larımız yapıyor. İnşallah bu birliktelik daha da güzel şeylere vesile oluyor. Bunlar artık muhacirlikten ziyade buralı oldular. Burada kalan 5 bin muhacirimiz var, fakat biz artık kardeşlerimize muhacir gözüyle bakmıyoruz. Siirt’in bir evladı olarak bakıyoruz. Başımız üzerinde yerleri var, kapımız da hep açıktır.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.