Siirt’te mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Siirt’te mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Siirt’te mühimmat kaçakçılığı yapan 2 kişi, 961 adet bixi fişeğini satmak için müşteri arayışında oldukları bilgisi üzerine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Siirt Valiliği, Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, silah ve mühimmat kaçakçılığının önlenmesi maksadıyla operasyon düzenlediğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Yapılan istihbarı çalışmalar esnasında elde edilen duyumda; Siirt ili merkezinde ikamet eden Z.Y. isimli şahsın haksız kazanç elde etmek maksadıyla silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı öğrenildi. Şahsın elinde uzun namlulu silahlar ve bu silahlara ait mühimmatlar bulunduğu,  silah ve mühimmatları H.E.’nin evinde sakladığı ve satmak amacı ile müşteri arayışında olduğu bilgisi alındığı kaydedildi.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 05 Ekim 2020 günü saat.15.00 sıralarında adli makamlardan alınan arama ve el koyma kararına istinaden şüpheli Z.Y.’nin, H.E.’ye ait olan ve Siirt ili merkezinde bulunan ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucu 691 adet 7.62x54 milimetre çaplı PKM/PKMS bixi fişeği ele geçirildi." denildi

Konu ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek şüpheliler hakkında soruşturma işlemlerine başlandığı ve soruşturma işlemlerinin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yürütüleceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.